JO10-3 gaat weer fris van start!

JO10-3 gaat weer fris van start!

Zaterdagochtend, we mogen weer!!! Met een beetje gezonde wedstrijdspanning verzamelen de kanjers van JO10-3 op ons weer tiptop verzorgde complex. De nieuwe spelers, Thijs en Tim, worden direct in de spelersgroep opgenomen. Even bij elkaar zitten om de spelregels door te nemen. Wat mag er bij een terugspeelbal? En hoe zat het ook alweer met die ingooi? O nee, indribbelen! En nu 2x 25 minuten, met halverwege een helft een korte time-out. “Ja, weten we hoor, mogen we nu eindelijk eens spelen????” Leiders Marcel en Frank weten genoeg, snel naar buiten, warming-up en inspelen. Want we hadden nog niet getraind dus alles is nog wel wat onwennig.

Het mooie weer  zorgt al direct voor een goed voetbalsfeertje. Altijd lekker zo’n bekerwedstrijd. Uitslag maakt niets uit, heerlijk oefenen. De tegenstander lijkt er net zo over te denken. Prettig. We beginnen met Marieke op goal, Dejan, Luca en Thijn achterin en de aanval werd verzorgd door Thijs en Tim. Al snel blijkt dat de tegenstander sterker is, maar dat deert onze kanjers niet. Na de eerste time-out spelen we het tweede kwart gewoon gelijk tegen deze goed combinerende ploeg! En in de tweede helft maakt Cis ook het eerste doelpunt voor JO10-3!!! Hij scoort bijna ook zijn tweede, maar dat schot leek net naast te gaan. Gelukkig kon Marieke deze bal in volle sprint nog het juiste tikkie geven, ons tweede doelpunt!!

Zoals gezegd, de uitslag maakt niets uit. Wel zullen we gaan werken aan het positiespel en het vinden van elkaar. Maar dat is logisch zo aan het begin van het seizoen. Ondertussen liet Luca wel de hele wedstrijd zien dat hij de defensie goed aanstuurde, een aanvoerder waardig!  Thijn zorgde er (net als Marieke in de eerste helft) met een paar knappe reddingen voor dat de tegenstander in de tweede helft niet nog meer scoorde. Dejan had de nodige gevaarlijke dribbels in huis. Tim liet zien dat hij prima meedraait ondanks dat het zijn allereerste voetbalwedstrijd was. Cis zorgde aan de rechterkant continu voor gevaar en dreiging. En Thijs? Thijs zorgde continu voor dreiging naar voren, maar hielp ook mee verdedigen. Terecht de speler van de week!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.