ZONDAG SCHIET MET SCHERP

OUDERKERK ZONDAG SCHIET MET SCHERP UIT DE STARTBLOKKEN

Dat kun je wel zeggen als na 15 minuten al een 2-0 voorsprong op het scorebord staat. Dat was overigens ook de eindstand, maar daarover later meer.

De tegenstander. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 (vorige week was de wedstrijd tegen het Amsterdamse DCG immers afgekeurd) speelde zich af op Sportpark de Hofgeest in Velserbroek waar de Velseroorder Sporf Vereniging de gastheer was (met echt gras). VSV opgericht in 1912, een grote naam in het verleden, die in de periode 1955 tot en met 1963 zelfs betaald voetbal speelde. Ook won het destijds de (voorloper van de) KNVB beker, maar dat was in 1938 ! Nu exact tachtig jaar later speelt VSV in de derde klasse zondag na afgelopen seizoen zelfs te zijn gedegradeerd uit de tweede klasse. Ouderkerk kon aan de bak.

De ouverture. Die was overduidelijk voor Ouderkerk. Op alle fronten waren onze jongens de meerderen en zetten ze VSV onder druk. Al na 3 minuten(!) was het Tom Straver die met een strakke bal fraai scoorde. Maar die in de 15e minuut was nog vele malen mooier. Een pegel naar voren van Tim Baas werd door een verdediger van VSV verkeerd beoordeeld en opnieuw was Tom Straver er als de kippen bij om van rechts – net buiten het strafschopgebied – de VSV keeper met een prachtig schot te verschalken.

De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten. In de 25e minuut volgde nog een prachtig opgezette aanval, waarbij Kaj de Jong alleen voor de VSV-keeper kwam. Zijn schot werd echter door die goalie knap gestopt. En dan nog een minuut later uit een corner een schot van Paul Wilbrink op de paal.

Het verdere verloop. En toen was het met het overwicht naar later zou blijken gedaan. Het werd tot de rust voor de Ouderkerkers billen knijpen en het was aan keeper René de Jong te danken dat met een 2-0 voorsprong de thee kon worden opgezocht.

Ook na de pauze begon VSV voortvarend, maar sv Ouderkerk wist zich toch enigszins te herpakken. De wedstrijd kwam over en weer meer in balans. Het moet daarbij wel gezegd worden dat keeper de Jong ook in de tweede helft een aantal miraculeuze reddingen in huis had en daarmee de 2-0 voorsprong uiteindelijk over de streep wist te trekken.

Hij werd dan ook volkomen terecht tot speler van de week gekozen. Een hoofdrol eiste ook een andere de Jong op, maar dan helaas in negatieve zin. Kaj de Jong kreeg rood na een (domme) overtreding, nota bene op de helft van de tegenstander. Jammer, die overtreding was in mijn ogen niet nodig geweest.

Samenvattend. Al met al een goede start van de competitie. Vreemd blijft wel de grote terugval in het spel van Ouderkerk met name in het tweede deel van de eerste helft, waardoor het geruime tijd de greep op de wedstrijd verloor. Ongetwijfeld zal de technische staf daarvoor de vinger wel op de zere plek weten te leggen. Ik vroeg aan trainer Lex van der Horst overigens nog naar de doelstelling  voor dit seizoen. Hij was resoluut: eindigen bij de eerste vier en daar hoort volgens hem dan automatisch meedoen aan de na-competitie bij. Waarvan akte.

Rob van ‘t Veer

Laat een reactie achter