Zondag VOORAL SLORDIG

Slordig. Voor de rust in het niet benutten van de kansen, na de rust in het weggeven van de kansen aan de tegenstander. In dit geval zondag vierdeklasser vv Randwijk uit Utrecht.

Op ons fraaie sportkomplex scheen een heerlijk najaarszonnetje en de temperatuur was prima. Kortom, voldoende ingrediënten voor een lekker potje voetbal. Hoe anders pakte het uit. Na negentig minuten kon er maar één conclusie zijn: dit was echt niet best, maar zulke (beker-) wedstrijden doen er vooral ook toe om straks klaar te zijn voor de competitie, die voor zondag 1 op 23 september a.s. begint. Dan gaat het echt om de knikkers. Maar nu terug naar zondagmiddag 14.00  uur.

Ouderkerk was in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij. Aan werklust ontbrak het niet. Wél aan het benutten van de legio kansen. Het lukte net niet, het ging naar mijn idee in veel situaties ook iets te gehaast. Het  duurde dan ook tot de 30e minuut eer Kaj de Jong de score wist te openen. Dat was ook de ruststand. Zoals gezegd, die score had veel hoger moeten zijn. Dan maar na de rust moeten de supporters hebben gedacht. Toch duurde het tot de 74e minuut voordat de stand van 3-0 op het scorebord verscheen. Kort daarvoor had Desley Douglas via een mooie vrije trap met een krulbal in de linkerbovenhoek de 2-0 al laten aantekenen.

Appeltje eitje moet toen onze trouwe aanhang hebben gedacht, maar hoe anders was het verdere verloop.Door enkele slordigheden in de achterhoede kwam de tegenstander zelfs nog terug tot 3-2. Maar verder lieten onze jongens het gelukkig niet komen.

Al met al was het een draak van een wedstrijd, zoals ik langs de lijn hoorde zeggen. Dat mag zo zijn, maar laten we vooral van de fouten leren, te beginnen volgende week in de laatste wedstrijd van de poulefase voor de beker en wel tegen en bij Zwaluwen Vooruit, ja inderdaad ook uit Utrecht.

Spelers en coaches, succes met de verdere voorbereiding op de competitie.

Rob van ‘t Veer

 

 

1 Response

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.