Vervanging kunstgrasveld 4

Donderdag 14 juni jl. heeft de voltallige gemeenteraad voor de vervanging van het kunstgrasveld gestemd. Dit betekent dat de gemeente als eigenaar van de velden de toplaag gaat vervangen.

De toplaag zal worden vervangen met rubbergranulaat. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. sv Ouderkerk ondersteunt het voorstel om in de nieuwe toplaag rubbergranulaat als infill toe te passen. Het is uitgebreid getest en veilig bevonden.

In juli komt er nog een rapport uit over de milieuaspecten van rubbergranulaat. Mocht dat uitwijzen dat om milieutechnische redenen rubbergranulaat niet langer mag worden toegepast, dan zijn wij voorbereid op toepassing van een ander materiaal.

De verwachting is dat eind september begin oktober het veld zal worden vervangen. Het vervangen van het veld zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Of trainingen en/of wedstrijden worden verplaatst, dan wel afgelast zal nog bekend worden gemaakt.

Het bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.