Ouderkerk zaal 1 sneuvelt in finale

Vrijdag 8 juni stond de finale in de nacompetitie tussen Ouderkerk 1 en KDO 1 op het programma. De winnaar van deze wedstrijd zou promoveren naar de 1e klasse. Voor de Ouderkerkers zou dit betekenen dat ze na 1 jaar in de tweede klasse (doelstelling: ‘lekker meedoen in de middenmoot’) al weer een klasse omhoog zouden gaan. KDO is een echte angstgegner voor de Ouderkerkers. De stugge, maar zeer sterk georganiseerde, ploeg wist de twee competitiewedstrijden al te winnen van de blauw witten.

Leuk om te zien was dat er een leuk aantal mensen op de wedstrijd af waren gekomen. Doorgaans zit er amper publiek bij zaalvoetbal, en dat is zonde, want het is een leuk en snel spelletje om naar te kijken. De aftrap was om stipt 19:30 en beide ploegen bleven elkaar lang aftastten. Zowel KDO als Ouderkerk moet het van de counter hebben en dus was het voetbal vrij beperkt. KDO was wel de bovenliggende partij en wist Remy een paar keer te testen met enkele afstandsschoten. Mitchell was voor de Ouderkerkers dreigend met zijn acties. Uit het niks wist hij de score te openen. Zijn schot werd gekraakt en de, van richting veranderde, bal hobbelde langs de keeper. Erg lang kon Ouderkerk niet genieten van de voorsprong want met een snelle aanval stond de stand binnen enkele minuten op 1-1. Een wat ongelukkig moment achterin (terugspelen op de keeper) zorgde voor een gevaarlijke vrije trap, welke hard en laag werd ingeschoten door KDO: 2-1. Dit was ook de ruststand.

Ouderkerk kwam fel uit de startblokken in de tweede helft en besloot om KDO meer onder druk te zetten. De mannen uit de Kwakel hadden hier wat moeite mee en Ouderkerk werd de bovenliggende partij. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke schoten, allen helaas zonder resultaat. Ook Ouderkerk kreeg een vrije trap op een meter of 10 van de goal. Normaal spelen de Ouderkerkers dit slim uit, ipv wild te schieten op doel. En ook nu werd de bal slim langs de muur gespeeld waar Nick de bal breed kon leggen op de instormende Coupie die hard de 2-2 binnenschoot. Ouderkerk leek het momentum te hebben en moest gaan doordrukken. Een arbitrale dwaling en een slecht verdedigende actie gooide echter roet in het eten. De keeper van KDO gooide de bal uit, maar stond uit zijn cirkel en maakte dus hands. In plaats van een vrije trap voor Ouderkerk, mocht de keeper opnieuw gooien. Dit deed hij snel, waardoor Ouderkerk even niet goed stond, omdat er ook slecht meegelopen werd met de inlopende speler, kon deze vrij inschieten en werd het 3-2. Na deze goal ging Ouderkerk te opportunistisch en aanvallend voetballen. Met nog ruim een kwartier te gaan, hadden de blauw witten gewoon rustig moeten blijven spelen. Door het aanvallende spel vielen er te grote gaten en liep KDO vrij snel uit naar 5-2. Ouderkerk was gebroken en gaf het eigenlijk op. In de laatste minuut werd het nog 6-2 en dat betekende dat KDO volgend jaar een klasse hoger speelt.

Groot compliment aan de heren, die bij hun eerste seizoen in de tweede klasse een mooie derde plaats en de finale nacompetitie hebben gehaald. Volgend seizoen zullen ze dit minimaal willen herhalen.