Ouderkerk aan kop 3e periode

Ouderkerk aan kop 3e periode na eenvoudige overwinning (5-1) op United/DAVO

Na 3 weken rust was het dan zover. De laatste 3 competitie wedstrijden staan voor de deur, waarbij Ouderkerk de troef in handen heeft op de 3e periode en daarmee de nacompetitie voor promotie kan veiligstellen.
Het was duidelijk dat tijdens de 1e helft de mannen van Lex van der Horst de Ouderkerkse kermis en de vrije periode uit de benen moesten voetballen. Na wat kansen, waaronder die van Kaj de Jong die alleen voor de keeper verscheen in de 13e minuut, was het Jelle van Barneveld die in de 20e minuut de thuisploeg op voorsprong zette. Na enorm geklungel van de keeper en de verdediging van United, aarzelde van Barneveld geen moment en schoot hard in. 1-0 Was tevens de ruststand. Opmerkelijk moment was de “drinkpauze” die na 25 minuten werd ingelast door scheidsrechter Wals. Hij liet zich even verzorgen aan zijn bovenbeen en naar later bleek werd hij in de tweede helft vervangen. Verder valt er weinig te vertellen over de eerste 45 minuten.
De tweede helft kwam al snel goed op gang toen Mitchel Melissen in de 52e minuut, na een goede combinatie, de bal bij Kaj de Jong panklaar op de pantoffel afleverde, 2-0. Lang kon Ouderkerk niet genieten van de 2-0, want uit het niets bracht United de stand op 2-1 na een fraaie trap in de kruising.
Het is echter nooit echt spannend geweest, want duidelijk was dat Ouderkerk aan het langste eind zou trekken. Binnen 10 minuten tijd werd de eindstand op het bord genoteerd. Zo was het in de 65e minuut de goed spelende Desley Douglas, die na fraai combinatiewerk en goed doorkomen de lange hoek uitzocht en de stand op 3-1 bracht. In de 70e minuut gaf Jelle van Barneveld een fraaie steekpass op Kaj de Jong die vervolgens de bal opzij gaf aan Sander Couperus en laatstgenoemde tikte de bal in, 4-1. De machine ging weer lopen en 5 minuten later was het Jay Day over rechts die de bal fraai op de voet van Sander Couperus legde en daarmee de eindstand op het bord bracht. De laatste 25 minuten voerde van der Horst nog 3 wissels door.
In de allerlaatste minuut had het 6-1 moeten worden, na een bal op de paal en lat. Kaj de Jong nam de beslissing om zelf te schieten, maar had hem achteraf beter af kunnen geven op Couperus, die er beter voorstond.
Ouderkerk staat met deze overwinning bovenaan in de 3e periode. Volgende week wacht de sleutelwedstrijd uit tegen Bloemendaal. Het blijft een hoop rekenwerk, maar bij een gelijkspel of meer, lijkt de 3e periode binnen. Advies is echter om gewoon lekker te blijven voetballen, zoals afgelopen weken en de 3 punten mee naar Ouderkerk te nemen!
Als speler van de week werd Kaj de Jong door het handjevol supporters uitgekozen. Kanttekening is dat Desley Douglas tevens een puike wedstrijd speelde en de altijd goed presterende doelman René de Jong.