Vrijwilliger van de maand: Sander Toussaint.

Vrijwilliger van de maand Sander Toussaint.

59 jaar. Zelfstandig ondernemer.

OSDO verleden?

Nou dat valt wel mee, ik hoor dat van iedereen, maar ik heb tot mijn 12e jaar bij OSDO gevoetbald en ben toen naar RKAVIC gegaan. Dat was toen een hele grote club waar op hoog niveau gespeeld werd.

Vanaf de C junioren tot en met de senioren op zondag heb ik daar gespeeld en ben er enkele malen kampioen geworden. Ik ben tussendoor ook nog een jaar terug geweest naar OSDO maar kreeg ruzie met de trainer en ben toen weer richting RKAVIC vertrokken.

Ik ben op de zaterdag gaan voetballen samen met Hans van der Vliet, Jan Albert Veldhuizen en later Peter Klok, Janco Blokzijl en Rick van Tol. Dat ging van de zaterdag 3e klasse kampioen, naar 2e klasse kampioen en door naar het hoogste niveau en uiteindelijk landelijk.

We hebben voor 3000 man gespeeld bij onder andere Quick Boys geweldige periode is dat geweest, in 1989 ben ik terug gegaan naar OSDO daar hebben we ook nog enkele periode titels gepakt en uiteindelijk ben ik op mijn 38e gestopt.

De teller zal schat ik op ongeveer 450 wedstrijden staan daarnaast speelde ik ook nog zaalvoetbal bij OSDO en dan was het in de oude Bindelwijk op vrijdagavond voor 200 a 300 toeschouwers zaalvoetballen, 1 biertje en dan zaterdag weer het veld op.

OSDO was toen een omni vereniging omdat het korfbal erbij had, ik ben toen voorzitter van de voetbalafdeling geworden.

Fusie.

Samen met Ruud Vonk die als onafhankelijk persoon bij de fusie tussen NEA en OSDO betrokken was heb ik vanuit de OSDO kant de kar getrokken samen met o.a. Cor Borawitz en Rick van Tol.

In aanloop naar het nieuwe complex kwamen we velden tekort ( NEA velden gingen op de schop) toen moesten er thuiswedstrijden bij RKAVIC gespeeld worden, zodoende kwam ik eigenlijk daar weer terug.

De fusie was in 2003/ 2004 rond en in 2006 ben ik gestopt als bestuurslid.

Trots.

Trots ben ik op een paar dingen die ik samen met anderen ( o.a. Frank v/d Linden) bereikt heb, zo is er een actie geweest voor wat nu het 4e kunstgrasveld is. De gemeente was toen niet erg bereidwillig om mee te werken, we hadden een half kunstveld voor de korfbal, maar wij wilden dat uitbreiden naar een heel veld. We zijn toen tijdens een raadsvergadering met een heel stel kinderen naar het gemeentehuis geweest met een gunstig resultaat. In 2014 met o.a. Kees Bosman ons sterk gemaakt voor het hoofdveld, wat nu kunstgras is.

Even later weer ingevallen als interim voorzitter en in 2016 afgetreden na een vervelende ledenvergadering. Had intussen wel weer zitting genomen in een commissie om een nieuwe voorzitter te zoeken en zijn daar ook in geslaagd.

Doet nu.

Nu zit ik weer in de vrijwilligercommissie samen met o.a. Wilma Koster en Huib Barlag, hebben we net met de Club van Honderd weer een geslaagde feestavond georganiseerd. Wij kijken ook wie onze vrijwilligers zijn en wat ze doen. Zitten zij op de juiste plek. Persoonlijk denk ik dat je een vrijwilliger voor een periode van 3 jaar een functie moet laten bekleden, eventueel met 3 jaar verlengen en dan kijken of je binnen de vereniging wat anders kan doen zodat je niet vastroest in het zelfde stramien.

Wij zouden als vereniging eens bij KDO moeten kijken, daar loopt een betaalde verenigingsmanager rond die alles in het belang van de vereniging onder zijn hoede heeft. Van de barbezetting tot aan de inkoop en ook daar is nog veel zelf werkzaamheid door vrijwilligers. Zij hebben wel het voordeel dat daar een sporthal onderdeel van het complex is.

Ik vind het leuk om bezig te zijn, mag graag een wedstrijdje fluiten, heb laatst nog op doel gestaan, doe bardienst en ben ook nog bij de zondagselectie betrokken. Vindt natuurlijk ook dat daar e.e.a. nog ten positieve moet veranderen, zeker m.b.t. de mentaliteit. De beleving is nu anders mede vanwege festivals, vakanties of wereldreizen tijdens het seizoen en andere zaken die schijnbaar belangrijk zijn geworden.

Tegen SDZ hebben we collectief laten zien als team hoe het wel moet tegen een goede tegenstander en dan dwing je ook een overwinning af.

Nog even over dat OSDO gevoel, mijn twee broers hebben bij NEA gevoetbald, mijn vader was lange tijd jeugdleider, dus ik heb niet alleen een OSDO verleden de meeste tijd was toch bij RKAVIC.

Wil nog.

Als ik klaar ben met werken ga ik lekker bij de onderhoudsploeg en ga ik mee helpen om ons mooie complex te onderhouden want we krijgen toch nog steeds complimenten over hoe goed het er bij ons uitziet.

Herman van Luijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.