Ouderkerk stunt tegen koploper DZS

Alles stond goed bij Ouderkerk in de uitwedstrijd tegen koploper DZS deze zondag, een groot compliment aan de technische staf.  Zij hadden een elftal neergezet dat vanuit een sterke verdediging het de tegenstander lastig moest maken.

Het collectief heeft deze wedstrijd gewonnen, eindelijk een team met de wil om met een goed resultaat uit Amsterdam weg te komen. Vooraf had menigeen gedacht, als we 1 punt halen mogen we tevreden zijn, maar uiteindelijk zijn het er 3 geworden met een klinkende uitslag van 1-4 in het voordeel van Ouderkerk.

Ouderkerk was beslist niet de mindere van DZS, de thuisploeg creëerde ook niet echt uitgespeelde kansen en de ploeg van het duo v/d Horst en Pasteuning hield verdedigend makkelijk stand.

Het was in de 44e minuut dat Kaj de Jong zijn ploeg op voorsprong bracht met een geweldige actie en een fraaie afronding  0-1 was ook de russtand.

Natuurlijk nam SDZ geen genoegen met deze stand en dacht in de tweede helft de boel recht te zetten, de druk op de verdediging en het doel van Ouderkerk werd groot, maar bij Ouderkerk staat natuurlijk een geweldige keeper op het hok die zich in de 57e minuut moest strekken na een vrije trap van DZS om zijn ploeg op de nul te houden. De thuisploeg speelde steeds meer op de helft van Ouderkerk en had geen geluk met het afronden op het doel, paal en lat en verdedigers stonden een doelpunt in de weg.

Na een counter van Ouderkerk was het Sander Couperus die in de 65e minuut met een zeer fraaie lob vanaf een meter of 25 de keeper ven DZS het nakijken gaf en de 0-2 op het bord zette. Ouderkerk verdedigde met man en macht om deze riante voorsprong vast te houden maar kon niet voorkomen dat in de 76e minuut DZS op 1-2 kwam.

Was er nog tijd voor de thuisploeg om de stand gelijk te trekken of waren het de gasten die nog meer het accent op de verdediging moesten gooien. In de 80e minuut maakte de goedleidende scheidsrechter aan alle commotie een einde door Ouderkerk een penalty toe te kennen ,na een handsbal in de 16 van DZS. Penaltykiller Mitchel nam ook deze strafschop beheerst en hoewel de keeper er nog aan zat stond de 1-3 op het bord.

Uiteindelijk mocht Jelle van Barneveld met ook weer een mooi doelpunt de eindstand completeren en de 1-4 op het bord zetten  en 3 punten mee naar Ouderkerk nemen.

Het collectief heeft deze zondag gewonnen, zonder iemand te kort te doen waren alle spelers en wissels man van de wedstrijd maar om toch 1 speler te noemen is Mitchel Melissen man van de wedstrijd geworden.

Zondag aanstaande komt ZSGOWMS ( nummer 3 op de ranglijst) op bezoek in Ouderkerk als de spelers met deze instelling en passie spelen kunnen de gasten hun borst nat maken.

Herman van Luijn