Ouderkerk gaat voor derde periode

Kon Ouderkerk het vertoonde spel en de inzet van de overwinning tegen koploper vasthouden in de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 ZSGOWMS?

Dat was voor het in vele getale opgekomen publiek de vraag, uiteindelijk kon een ieder tevreden huiswaarts keren, want de ploeg van interim coach Pasteuning hield de 3 punten in Ouderkerk door de tegenstander met een klinkende 2-0 te verslaan.

Pasteuning heeft ongetwijfeld gedacht never chanche a winning team  en zette bij afwezigheid van de hoofdtrainer v/d Horst het elftal dat vorige wedstrijd koploper SDZ versloeg neer.

Ouderkerk had in de eerste helft de handen vol aan de aanvallen van ZSGOWMS en had in de keeper Rene de Jong  een sluitpost die zijn ploeg in de wedstrijd hield door een paar zeer knappe reddingen. Aan de andere kant had de ploeg van Pasteuning ook 2 keer een grote kans om op voorsprong te komen dus een brilstand bij de rust gaf de verhoudingen goed weer.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, kansen over en weer voor de thuisploeg maar ook voor de tegenstander, dan in de 76e minuut moest de goedleidende scheidsrechter een rode kaart trekken voor Romano Macnack die Wouter Roosjen onregelmatig onderuit haalde en kon vertrekken, dit was het kantelpunt van de wedstrijd.

Ouderkerk speelde in de resterende 14 minuten de tegenstander zoek en  in de 76e minuut was het Remy van Luijn die een sublieme steekpass gaf op Kaj de jong die uit een onmogelijke hoek de 1-0 op het bord zette.

Ouderkerk zette verder druk op het doel van de tegenstander en in de79e minuut was het Thijs de Dood die uit een voorzet van Kaj de Jong de bal achter de keeper kopte en de eindstand op het bord zette.

Ouderkerk speelde ook deze wedstrijd met strijd en passie en ook deze keer haalden alle spelers een dikke voldoende en was het voor de kenners weer moeilijk een speler van de week te kiezen. Twee spelers zaten elkaar op de hielen n.l. Jay Day en Mitchel Melissen en uiteindelijk is Mitchel weer speler van de week geworden.

Zondag a.s. gaat Ouderkerk op bezoek bij Martinus in Amstelveen en zal ook deze tegenstander aan de zegekar willen binden.

Herman van Luijn