Even Voorstellen: TJC Meiden Rob Schwegler

Vorige week is er bekend gemaakt dat SV Ouderkerk volgend seizoen met 4 TJCs (Technisch Jeugd Coordinatoren) vormgeeft aan de Jeugd Opleiding. Een voor stellen zij zich aan u voor. Eerder zijn Jeffrey Venema, Mitchel Melissen en Luke Saan voorgesteld, nu (last but definitely not least) TJC Meiden Rob Schwegler.

Achtergrond:

Mijn naam is Rob Schwegler. Ik ben 38 jaar oud en kom uit Ouderkerk aan de Amstel. Op mijn 5e ben ik begonnen met voetballen bij Nea. Al snel ben ik toen overgestapt naar OSDO en heb daar t/m de A1 gevoetbald. Vervolgens nog een jaar in de A1 bij NEA en daarna weer terug naar OSDO, waar ik nog even in de selectie heb gespeeld. Daarna heb ik nog meerdere jaren in een vriendenteam bij sv Ouderkerk gespeeld. In 2009 werd ik gevraagd om trainer te worden bij sv Ouderkerk. Er waren twee teams, waar nog geen trainer voor was gevonden. Dit waren de MC1 en de MC2. Mijn eerste gedachte was destijds: “ik ga toch echt geen meisjesteam trainen!”. Na er een week over na te hebben gedacht, ben ik de uitdaging toch aangegaan en heb daar tot op heden geen enkele seconde spijt van gehad. Ik begon bij de MC1 en al snel werd duidelijk, dat dit een erg leuk en zeer talentvol team was. We hebben in die tijd meerdere kampioenschappen binnen gehaald en een aantal van die meiden is nog steeds actief bij sv Ouderkerk. In al die jaren als trainer heb ik verschillende teams getraind en gecoacht, van VR1 tot MO11. Enkele jaren terug werd ik gevraagd om TJC Meisjes te worden en die uitdaging ben ik toen ook aangegaan.

Opleiding en diploma’s: Toen ik begon als trainer bij sv Ouderkerk werd ik als het ware in het diepe gegooid. Hier zijn ballen en hesjes, daar is een veld en de meiden staan er ook. Succes! Het jaar daarna, in 2010, heb ik bij sv Ouderkerk de Pupillencursus mogen doen en afgelopen jaar heb ik de TC3-cursus met succes afgerond. Naast het voetbal, werk ik bij een ICT-bedrijf, waar ik voor verschillende opdrachtgevers verschillende projecten uitvoer.

Doel: Samen met een aantal ander personen, die het meisjesvoetbal een warm hart toedragen, heb ik afgelopen seizoen een plan geschreven om het meisjes- en vrouwenvoetbal bij sv Ouderkerk zowel kwalitatief als kwantitatief te laten groeien. Een onderdeel van dat plan is het opzetten van een O23-team, waarin de meest talentvolle meiden van sv Ouderkerk t/m 23 jaar, enkele keren per seizoen samen trainen en een wedstrijd spelen. In januari heeft de eerste wedstrijd van de O23 plaatsgevonden. De volgende wedstrijd van dit zeer talentvolle team wordt gespeeld tijdens de kermiswedstrijden op donderdag 26 april. Er wordt momenteel ook hard gewerkt aan het organiseren van een toernooi voor dit team aan het eind van het seizoen. Daarover binnenkort meer!

Wens: Graag zie ik het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen sv Ouderkerk een prominentere plaats krijgen binnen de club, waarbij iedereen met plezier kan (blijven) voetballen. Mocht je meer willen weten over het meisjes- en vrouwenvoetbal of zelf graag iets willen doen, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ook voor komend seizoen zijn we weer op zoek naar enthousiaste trainers, coaches en leiders voor verschillende teams. Vind je het leuker om een keer een wedstrijd te fluiten, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Met sportieve groet,

Rob Schwegler TCJ Meiden