Vrijwilliger van de maand Gerard van de Vall

Gerard 64 jaar vader van 3 zonen waarvan Sven nu met zijn vader voetbalt en zoon Lars op dit moment in Japan zit als wielrenner waar hij studenten begeleid, zoon Jens is geen sporter.

Gerard is alweer 13 jaar werkzaam als kok bij Loetje en dat bevalt hem uitstekend.

NEA

Ik heb natuurlijk een verleden bij NEA, wij werden toen als 16/17 jarigen voetballers gevraagd om de allerkleinste voetballertjes te trainen. Dat hebben we met een stel vrienden ongeveer een jaar of 8 gedaan.

Daarna ben ik overgestapt naar de elftalcommissie bij de senioren en was tevens wedstrijdsecretaris. We hadden toen maximaal 13 teams waarvoor alles geregeld moest worden, op vrijdagavond kon men naar mij bellen om af te zeggen. Dat is niet te vergelijken met tegenwoordig er werd in die tijd weinig afgezegd  en alleen als je echt niet kon liet je verstek gaan, anders stond je op zondag gewoon op het veld, andere mentaliteit dan nu.

Toen mijn oudste zoon op voetbal ging ben ik naar de jeugdcommissie overgestapt en werd weer trainer leider bij de kleintjes. Mijn zoon Lars heeft nog 1 jaar gekeept maar toen hij de dikke bandenrace met de plaatselijke wielerronde won is hij gaan wielrennen en niet onverdienstelijk.

Sv Ouderkerk

Ja nu dan de Vosjes, opgezet 02-02-2002.

Het waren Frank v/d Linden, Pol Houtkamp en Ludo Berndsen, die de 5 jarigen trainden bij NEA en Pol had bij AFC gezien hoe zij daar met die 5 jarigen omgingen. Hij kwam naar mij toe met de vraag of wij ook niet zoiets konden doen.

Toevallig kwam Peter Vos de plaatselijke makelaar bij mij of hij wat kon doen voor de vereniging. Ja en 1 plus 1 is nog altijd 2, dus zo is het hele Vosjes gebeuren ontstaan. Later met de fusie is het een stuk groter geworden want toen kwamen ook de 5 jarigen van OSDO erbij. Zes jaar geleden hadden we elke week gemiddeld 80 kinderen, nu komen we op 30 kinderen Ouderkerk is denk ik een stukje minder vruchtbaar geworden. Wat opvalt is dat we nu ook steeds meer meisjes zien.

Op de  woensdagmiddag doen Ludo Berndsen en Gerard Sieverding de Vosjes en dan komen er wat meer kinderen.

Zelf voetballen

Ja nog steeds al 55 jaar en samen met Ben Houtkamp de oudste voetballer van sv Ouderkerk, met zijn 69 jaar is hij elke wedstrijd precent. We hebben een team van oud en jong, ik speel b.v. met mijn zoon en zo zijn er nog wat vaders die met hun zoon spelen, vorig jaar zijn we zelfs kampioen geworden.

Erelid?

Toen de fusie kwam van NEA en OSDO zijn een aantal leden van beide clubs erelid geworden waaronder ik van NEA en Piet Mink van OSDO.

Wat kan beter bij sv Ouderkerk

Ach ik ben best wel kritisch maar zie de dingen positief, kijk je ziet nu toch ook dat er mensen van buiten het dorp zoals b.v. Marco Bakker en Frank Onnink  functies oppakken binnen de vereniging. Marco voorzitter en Frank voorzitter jeugd, wat ik wel graag zou zien dat er wat meer scheidsrechters bijkomen, vooral bij de jeugd wedstrijden. Ook aan bar en keukenpersoneel is altijd een tekort.

Volgende en tevens laatste vrijwilliger van dit seizoen

Ik heb enorm veel waardering voor Sander Toussant en zou graag willen weten hoe hij de fusie heeft beleeft vanuit zijn OSDO visie.

Laat een reactie achter