Vrijwilliger(s) van de maand familie Wirz

De familie Wirz, vader Gerd, moeder Gloria, zoon Jeroen, dochters Sabine en Arlette hebben allemaal wel iets gedaan binnen de vereniging. Gerd en Jeroen voeren het woord, Gloria en dochters zijn bij de (klein)kinderen.

Gerd: ik heb een verleden bij O.S.D.O waar ik weleens ging kijken bij Jeroen, ik werd gevraagd om leider te worden. Ja, dan weet je het wel van leider naar het jeugdbestuur, en toen gevraagd door Daniel Mansvelder of het wat zou zijn om ook in het voetbalbestuur zitting te nemen voor de damesafdeling.

Zo rol je natuurlijk van het één in het ander en kwam ik terecht in de kantinecommissie, trainer van de dames en leider van al mijn kinderen.

Het damesvoetbal was eigenlijk ter ziele, we hadden een afdeling noord en zuid, zo kon het gebeuren dat we een wedstrijdje moesten spelen in Den Helder. Dat was natuurlijk geen doen, er waren gewoon erg weinig verenigingen die vrouwen/meisjesvoetbal hadden. Ik ben op een gegeven moment gaan lobbyen, onder andere bij het schoolvoetbal dat werd gespeeld in Duivendrecht bij CTO.

Jeroen vult zijn vader aan, als ik wel eens met een meisje thuis kwam was het eerste wat mijn vader vroeg kun je voetballen?

Hij wilde zo graag dat meisjes en vrouwenvoetbal op poten zetten en dat is hem aardig gelukt ook. Als je ziet dat er de nodige jeugd voetbalt en op de zaterdagmiddag 4 vrouwenelftallen bezig zijn, dan ben ik wel trots op wat hij heeft bereikt.

Daarnaast hebben Gloria, Sabine en Gerd ook kantinedienst gedraaid, noodgedwongen staat het nu op een laag pitje omdat de kleinkinderen zich hebben aangemeld dus komt er weinig van en heeft oppassen prioriteit.

Gerd wil nog opmerken dat hij helemaal verguld is met zijn dames 3. Wij hebben momenteel 6 moeders binnen ons team op een bezetting van 20 dames. Jeroen speelt in de heren zaterdag 3 en het is zo jammer dat wij niet de thuiswedstrijden op dezelfde dag spelen, want die twee teams zijnv(qua gezelligheid)veen beetje vergelijkbaar, als dan na de wedstrijd de derde helft aanbreekt dan staat de hoek van de kantine vol met kinderwagens en is het heel erg gezellig.

Jeroen heeft sinds kort zitting in de seniorencommissie, dat is een commissie die het zaterdag/zondag en vrouwenvoetbal onder zijn hoede heeft. We hebben pas deze commissie in het leven geroepen dus het moet nog op de rails gezet worden. Ik heb altijd van alles gedaan vroeger bij O.S.D.O als trainer van de F jes, het bestuur van het zaalvoetbal 3 jaar, dan 3 jaar zaterdag voetbalbestuur, sponsorcommissie met Ruud Vonk maar door tijdgebrek was dat van korte duur, voorzitter zaalvoetbal en dan nu weer deze commissie, omdat Theo Andriessen mij vroeg en ja ook ik kan moeilijk nee zeggen.

Voetballend ben ik overal inzetbaar, ik speel sinds 4 jaar in de zaterdag 3, heb dit seizoen ook al 2 keer ingevallen bij het eerste (mijn vriendin wordt er weleens gek van) en dan natuurlijk het zaalvoetbal, dat is toch echt wel mijn ding.

We zijn 7 jaar geleden begonnen in de 7e klasse en spelen sinds dit jaar in de 2e klasse waar we het niet eens zo slecht doen. Ik ben net als bij de zaterdag ook bij het zaalvoetbal de leider coach en zorg dat alles in goede banen geleid wordt, wat ook meestal lukt en daar ben ik best wel trots op.

Vader en zoon willen wel wat verandert zien bij sv Ouderkerk. Het stuit ons tegen de borst dat als je iets vraagt er niemand reageert.

Gerd: er moeten vanuit de onderkant meer vrijwilligers komen, er zijn zoveel mensen die niet weten wat er nodig is om een club draaiende te houden. Jeroen vult aan, een advies aan b.v. het jeugdbestuur. Ga aan het begin van het seizoen een ouderavond beleggen en laat de ouders eens zien welke functies er binnen de vereniging ingevuld moeten worden, om elk speelweekend en de trainingen een heel seizoen de club te laten draaien.

Jeroen wil zijn hart nog even luchten, laat de vereniging de vereniging blijven, we zijn een dorpsclub met een dorpskarakter, laten we niet moeilijk doen over de zaterdag en de zondag. Ik vind als je op de zaterdag en zondag allebei een stabiele 3e klasse bent dan doe je het gewoon goed, waarom alles op 1 dag projecteren, mijn mening. We zijn geen club voor een 2e klasse, en willen geen spelers van buiten halen en zeker niet betalen iets wat je nu al bij bepaalde 3e klassers ziet.

Als een A junior over gaat naar de senioren en hij wil in het 5e bij zijn vrienden voetballen, moet je hem niet pushen om naar de selectie over te stappen, als hij dat niet wil gaat hij weg en dan heb je helemaal niets meer.

De volgende vrijwilliger is Gerard van de Vall regelt o.a. al jaren elke zaterdag om 9.00 uur dat de 5 jarigen kunnen voetballen.

Herman van Luijn