Ouderkerk wint van Alliance 22

Keeper de Jonge uitblinker bij Ouderkerk.

De 2-4 overwinning van de ploeg van v/d Horst en Pasteuning bij Alliance 22 was vooral te danken aan het uitblinkende optreden van keeper Jarno de Jonge.

Een wedstrijd met 2 gezichten die zeer traag op gang kwam, tot aan minuut 28 toen het eerste doelpunt voor Ouderkerk viel waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was het o.a. de Jonge met fraaie reddingen en Kaashoek (bal van de doellijn) die hun ploeg op 0-0 hield.

Vanaf de 28e minuut draaide Ouderkerk in een kwartier tijd op volle toeren en schotelde de mee gereisde supporters de ene mooie aanval na de andere voor en was het Kaj de Jong welke na een fraaie voorzet van Mitchel Melissen de 0-1 op het bord zette.

Dezelfde de Jong bracht enkele minuten later Rutger Baas in stelling om de 0-2 af te maken na een prima voorzet. In de 44e minuut maakte een verdediger van Alliance hands binnen de 16 (rode kaart) en mocht penalty killer Melissen aanleggen om met een 0-3 stand de thee op te zoeken.

Dan de tweede helft treed een oude voetbalwet in werking de ploeg met 10 man gooit er een schepje bovenop en de ploeg met 11 denkt te nonchalant en gaat in de fout.

En inderdaad leek het of Ouderkerk met deze snijdende kou de schaatsen al ondergebonden had en kon geen vuist maken tegen een tegenstander die zich niet gewonnen gaf, zo kon het gebeuren dat in de 57e minuut de thuisploeg na geklungel in de verdediging van Ouderkerk de stand naar 1-3 bracht.

Alliance ging door met druk zetten op het doel van de Jonge en maakte zelfs in de 71e minuut de 2-3, sporadisch kon Ouderkerk iets terug doen, bijvoorbeeld met een ingestudeerde vrije trap van Douglas die Couperus in de verre hoek schoot waarbij de keeper van Alliance zich moest strekken.

Aan de andere kant werd de druk alsmaar groter en groeide keeper de Jonge in de wedstrijd en hield zijn doel voor de rest van de speeltijd schoon met onmogelijke reddingen, Melissen zette in de 84e minuut de eindstand op het bord met een fraai doelpunt vanaf 25 meter over de keeper van Alliance dat voelde dat er niets meer te halen viel.

Terecht dat alle credits gingen naar keeper Jarno de Jonge die uiteraard speler van de week is geworden.

Herman van Luijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.