Ouderkerk 3 komt ook in competitie goed uit de winterslaap

Nadat vorige week al werd gewonnen voor de beker, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het progamma. Tegenstander was Arsenal, waar uit enigszins moeizaam met 3-1 van gewonnen werd. De Amsterdammers bivakeerden onderaan de ranglijst en als koploper moest Ouderkerk de drie punten gewoon aan de Wethouder Koolhaasweg houden.

Ouderkerk begon met enkele afwezigen, waaronder veel jongens die dit seizoen nieuw zijn. Hierdoor stond een beetje het ‘oude’ derde op het veld. Vanaf begin af aan was duidelijk dat de thuisploeg kwalitatief veel beter was, dit wisten de spelers ook en dit resulteerde in een bepaalde vorm van laksheid. Ouderkerk vergat vaak simpel te voetballen en in de omschakeling liet het te vaak de tegenstander lopen. Het was dat Arsenal totaal niet bij machte was om er ook maar iets mee te doen. Het was wel Ouderkerk dat op 1-0 kwam. Een stukje miscommunicatie, Felix wilde Sand met een inworp diep sturen, maar de lange spits bleef staan, zorgde ook voor verwarring bij de verdediging van Arsenal. Hierdoor kon Lenny doorlopen richting achterlijn en de bal goed voortrekken op Thijs Out die simpel de 1-0 kon binnenschieten. Dit veranderde weinig aan het spelbeeld, Arsenal werd in leven gehouden en was zelfs dicht bij de 1-1 vlak voor rust.

In de rust wat omzettingen. Achterin werd er gekozen voor iets meer verdedigende stabiliteit met het inbrengen van Wijn en Henk. Op het middenveld kwam meer voetbal met Woltering en Asselt. Dit resulteerde over de gehele tweede helft in een berg aan kansen, maar gebrek aan scherpte zorgde slechts voor een magere conversie tot goals. Wijntje tekende de 2-0 aan vanuit een assist van Asselt en Thijs Out bekroonde zijn goede spel met een tweede treffer op aangeven van Michael. Arsenal deed in de laatste minuut nog wat terug, en zorgde zo voor dezelfde uitslag als de heenwedstrijd. Smetje op de overwinning was de blessure voor Henk, wiens gespierde enkel lelijk dubbel klapte.

Met de overwinning werden goede zaken gedaan, omdat concurrent VVA gelijk speelde. Het gat is nu 8 punten. Komende zaterdag speelt Ouderkerk tegen de buren van RKAVIC. Thuis werd het 5-2, maar hadden de Ouderkerkers veel moeite met de bewegelijke aanvallers van de Oranje-Witten.