Ouderkerk speelt gelijk tegen Roda

Ouderkerk geeft een 0-3 voorsprong uit handen maar moet tevreden zijn met 1 punt.

Op een sfeerloos sportpark in Bovenkerk waar het thuispubliek blijkbaar weinig animo had om de wedstrijd te bezoeken. Het was  Remy van Luijn die in de 2e minuut zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette, nadat Mitchel Melissen de bal hard voor het vijandige doel trok en van Luijn de bal in kon tikken.

Ouderkerk trad aan zonder de geblesseerde Gehrels, Couperus en Frank Beekveld, toch 3 vaste krachten binnen het team, v/d Horst en Pasteuning, moesten  zij weer puzzelen om een volwaardig team neer te zetten. Met een routinier (Rutger Baas) en twee jonkies  Roy Lagrouw en Stijn Wouda op de bank.

Na de voorsprong was het Ouderkerk dat verder het initiatief nam en probeerde de marge te vergroten. Roda kreeg uiteraard ook kansen zo moest keeper Jarno de Jonge zijn ploeg redden en een aantal malen gestrekt gaan. In minuut 28 was het Jelle van Barneveld die een lange crossbal gaf op Mitchel Melissen die direct richting doel ging en met een geplaatst schot in de verre hoek zijn doelpunt mee pakte.

Ouderkerk ging door en in minuut 42 was het Desley Douglas die uit een vrije trap de 0-3 op het bord zette.  Helaas maakte Roda 1 minuut later de 1-3  en net voor de rust was dit een ongelukkig moment voor de Ouderkerkers, deze tegengoal kwam te vroeg.

Roda kwam beter uit de kleedkamer en Ouderkerk moest het eerste kwartier zonder kleerscheuren door zien te komen. Uiteindelijk gebeurde het dan toch in minuut 69e werd de verdediging van Ouderkerk uitgespeeld en stond de 2-3 op het bord. De druk werd alleen maar groter voor de verdediging van Ouderkerk , Roda rook bloed en wilde zeer zeker thuis niet verliezen. De 3-3 werd in de 75e minuut gemaakt uit een corner waarbij  er totaal niet werd verdedigd.

Ouderkerk moest nog een kwartier de boel dicht zien te houden, v/d Horst wisselde een aantal maal en ook Roda bracht nieuwe aanvallende spelers in de ploeg. Ouderkerk was nog wel enkele malen dicht bij een overwinning maar het  zat niet mee.

Al met al had een ieder vooraf getekend om een punt mee te nemen uit Bovenkerk, maar een 0-3 voorsprong uit handen geven was toch een klein beetje een domper. Als de ploeg van v/d Horst aanstaande zondag deze lijn voortzet tegen Velserbroek kan het haast niet anders en blijven de 3 punten in Ouderkerk.

Speler van de week was zeer terecht Mitchel Melissen.

Herman van Luijn

Mitchel Melissen in actie

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.