Wilma Koster

Vrijwilliger van de maand Wilma (duizendpoot) Koster

Wilma Koster 57 jaar moeder van Gido en Babs echtgenote van Theo Andriessen.

Werkzaam als:

Momenteel ben ik werkzaam als leidster voor Tante Kaatje bij de naschoolse opvang en op het Kofschip, het peuter gebeuren in Ouderkerk. Thuis heb ik 2 kinderen en op het werk 40.

Zelf uit vrijwilligersfamilie of vergiftigd door schoonfamilie?

Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan, het heeft niets te maken met de familie Andriessen, natuurlijk mijn schoonvader heeft jarenlang in het bestuur gezeten van NEA en mijn schoonmoeder is nu nog steeds gastvrouw op de zondag, maar daar ben ik niet door gepust om ook zo nodig wat bij de club te gaan doen. Kijk, in 2007 was het mijn oude buurjongen Sander Toussaint die vroeg of ik mij wilde aansluiten bij de medewerkers van de ledenadministratie. In het begin heb ik dat gedaan met Scarlett Tetterode en na een tijd heb ik het alleen op mij genomen.

Het was enorm veel werk, ik had regelmatig contact met de KNVB. Nu is alles gedigitaliseerd en een stuk eenvoudiger. Hoewel Laura de Kuiper het van mij heeft overgenomen, hebben we samen in het begin van het seizoen veel opnieuw digitaal in moeten voeren. Dus ook dat, was weer een hoop werk. Allemaal leuk hoor, er staan hier een batterij beeldschermen om de wedstrijdformulieren in te voeren en dan bedenkt de KNVB  “we gaan met ingang van dit seizoen alles via de telefoon doen” dus de scheidsrechter staat op het veld met zijn telefoon en kan zo zien welke spelers er spelen. En de beeldschermen? Niet meer nodig, welkom in het digitale tijdperk.

Theo doet buiten sv Ouderkerk ook vrijwilligerswerk?

Zeker Theo is  bij ons Tweede Huis begeleider van mensen met een beperking en gaat eens in de 2 weken met ze op stap, bijvoorbeeld wandelen of naar de bioscoop, daarnaast is hij natuurlijk ook actief binnen de club.

Zelf gesport?

Jazeker, ik heb tot aan mijn 15e jaar geturnd, tot 22 jaar gehandbald en je zal het niet geloven, ik heb ook aan kickboksen gedaan ook tot 22 jaar. Heb zelfs nog met Lucia Rijker gespard, zij is daar in door gegaan en ik moest vanwege veel blessures aan mijn knieën stoppen met sporten, het was over en uit na de zoveelste operatie.

Vrijwilligerswerk

Ik heb jaren in het schoolbestuur gezeten van het Kofschip, daarnaast was ik penningmeester van de turnvereniging IVO, ook was ik actief in de belangenvereniging Sluisvaart- Hoofdenburg daarnaast de ledenadministratie sv Ouderkerk al eerder genoemd en nu zit ik nog in de vrijwilligerscommissie van de club. En verleen ik hand en spandiensten (clubblad, bardienst e.d. ) en waar nodig is help ik een handje. Weet je wat het is, ik kan geen nee zeggen. Ik loop tijdens de nieuwjaarsreceptie rustig de lege glazen op te halen, geen probleem iemand moet het toch doen denk ik dan maar.

Ik vind wel dat het groepje waar uit geput moet worden om vacatures te vullen wel klein is, ik spreek bij school ouders die best wel wat willen doen bij sv Ouderkerk maar deze mensen moeten op één of andere manier benaderd worden.

Waar ben je het meest trots op?

Samen met o.a. Dick Bakker, Ruud Vonk, Colinda Baas en nog andere heb ik de actie van de voetbalplaatjes opgezet wat een enorm succes is geworden. Elk spelend lid van sv Ouderkerk moest op de foto worden gezet, deze kon je dan sparen voor een compleet album, het is een gigantisch succes geworden en gelukkig heeft Johan van der Neut met zijn Jumbo hier aan meegewerkt. Al met al een enorme klus welke veel voldoening gaf.

Dan doen we sinds een jaar of 3 voor de vrijwilligers een VrijMiBo of te wel een vrijdagmiddagborrel om al deze mensen te bedanken en onze waardering te laten blijken voor wat zij allemaal toch maar in hun vrije tijd doen. Dit jaar is de VrijMiBo op vrijdag 6 april dus vrijwilligers zet het vast in de agenda.

Ja, en dan sportief gezien: 3 april 2011 was voor ons gezin het hoogte punt. Het kampioenschap van de A1 waar onze zoon Gido in speelde, dat was in en tegen Bloemendaal en de mannen speelden 1-1 gelijk en dwongen promotie af naar de hoofdklasse.

Kijkje in de toekomst

Dat is moeilijk, natuurlijk blijf ik vrijwilligerswerk doen dat zit er nu eenmaal in hé, ik heb dan de wel de ledenadministratie overgedragen aan Laura maar ik doe nog wel de incasso/contributie samen met Kees Bosman.

Voor ons complex zou ik eigenlijk willen dat het wat meer multifunctioneel gebruikt gaat worden, kijk zo in de vakanties gebeurt er vrijwel niets, je zou het complex beter kunnen benutten. Nu was er weinig animo voor het meisjes voetbalkamp, maar ik denk dat het met een ander concept het best nog een keer te proberen valt.

Wilma heeft voor de volgende maand maar liefst een hele familie uitgekozen n.l. de familie Wirz.  Elk familielid  is min of meer actief bij sv Ouderkerk.

Herman van Luijn