Ouderkerk wint derby

Ouderkerk wint derby tegen Martinus met 4-3

Volgens de statistieken had Ouderkerk in 5 jaar niet gewonnen van Sporting Martinus, maar statistieken zijn er om gebroken te worden. En deze zondag was dat het geval, Ouderkerk lag Martinus de nummer 3 van de ranglijst over de knie en won deze derby op overtuigende wijze.

Het was de 17e minuut toen Sander Couperus een steekpass gaf op van Remy van Luijn die de bal goed voortrok waarna Kaj de jong de 1-0 op het bord zette. In minuut 51 was het wederom Couperus die een corner nam welke door Wouter Roosjen achter de keeper werd gekopt.

Helaas voor Ouderkerk was het 2 minuten later  Niek Koning van Martinus die na een aanval over rechts de bal achter Jarno de Jonge in het doel werkte en de stand op 2-1 bracht. In de 63e minuut was het van Ginkel van Martinus die vanaf een meter of 20 de bal op doel schoot en  die door alle spelers inclusief keeper werd gemist, op het bord stond hierdoor een stand van 2-2.

Ouderkerk gaf zich echter niet gewonnen en wist dat er met deze inzet een overwinning te halen viel. En zowaar , het was Jelle van Barneveld die in de 63e minuut vanuit een corner bij de eerste paal de bal in het doel kopte en zijn ploeg weer op voorsprong bracht. Diezelfde van Barneveld zorgde ook voor de 4-2 na een voorgetrokken bal van Desley Douglas,in de 78e minuut.

Martinus mocht in de 91e minuut de eindstand nog terug brengen tot 4-3 maar de wedstrijd was allang gelopen, en Ouderkerk hield de 3 punten ditmaal in huis na de laatste overwinning  5 jaar geleden.

Cijfers geven we niet maar de technische staf en de spelers verdienen deze speeldag voor hun inzet en tactiek een dikke voldoende, het collectief heeft met inzet en strijd vandaag gewonnen, man van de wedstrijd was dit keer Jelle van Barneveld.

Nieuwbakken keeper Jarno de Jonge stond voor het eerst in de basis bij een competitie wedstrijd en had een goed gevoel over het verloop. Hij vond wel dat hij debet had aan het 2e doelpunt maar vind het wel weer leuk om onder de lat te staan na enige jaren niet te hebben gekeept. Ik coach mijn verdediging en zet de boel op zijn plek.

Ook Ouderkerk 2 heeft vandaag tegen SDZ gespeeld en ging helaas met 1-6 ten onder, man van de wedstrijd was Daan van Piggelen, hij heeft ondanks zijn heupblessure een hele wedstrijd gespeeld en op karakter een doelpunt mee gepakt.

Herman van Luijn