Ouderkerk en Diemen in evenwicht

Trainer Van der Horst  had zijn elftal op enkele plaatsen gewijzigd voor de wedstrijd tegen Diemen. De bekerwedstrijd tegen Diemen werd door Ouderkerk gewonnen dus waren de verwachtingen voor deze competitiewedstrijd hoog gespannen.

Na een teleurstellend resultaat tegen Spaarnwoude was de plaats op de ranglijst niet erg rooskleurig en moest er een goed resultaat gehaald worden om de weg omhoog te vinden, Diemen stond enkele plaatsen hoger maar wel met het zelfde aantal punten.

Ouderkerk keek in de 22 minuut al tegen een 0-1 achterstand aan toen er uit een corner voor Diemen de bal simpel achter keeper de Jong binnen getikt werd. Het was 5 minuten later dat Jelle van Barneveld de bal uit een vrije trap genomen door Melissen prima binnen kopte en de stand gelijk bracht, exact 1 minuut later was het Remy van Luijn die een echte spitsen coal maakte uit een scrimmage voor het doel van Diemen. Diemen kwam weer op gelijke hoogte in de 38e minuut uit een vrije trap, dus met een 2-2 stand gingen de spelers aan de thee.

De tweede helft 2 ploegen die elkaar in evenwicht hielden met over en weer kansen, dan de 56e minuut na slordig uitverdedigen aan Ouderkerk zijde werd er in de ogen van de scheidsrechter een overtreding gemaakt en ging de bal op de stip, tot overmaat van ramp was het Mathijs van Zuiligen die nog commentaar moest leveren en zijn tweede gele kaart in ontvangst nam  en kon vertrekken, overigens zijn 5e gele kaart dus een schorsing is aanstaande.

Keeper Rene de Jong bewees weer eens zijn waarde en stopte de penalty en werd uiteraard meteen verkozen tot speler van de week.

Ouderkerk moest verder met 10 man en Diemen voerde de druk op, op zoek naar de 2-3 welke in de 73e minuut na een prima aanval op het scorebord kwam. Diemen dacht met 3 punten weg te komen uit Ouderkerk, maar daar dacht de scheidsrechter anders over door in de 90e minuut Ouderkerk een penalty te gunnen na vermeend hands binnen de 16. Stoïcijns als altijd was het Mitchel Melissen die beheerst binnenschoot en daarmee de stand weer in evenwicht bracht. De coach van Diemen liet zich na de wedstrijd ontvallen dat zij wederom onterecht in Ouderkerk punten hadden laten liggen.

Aanstaande zaterdag om 17.00 uur speelt de ploeg van v/d Horst thuis een bekerwedstrijd tegen 1e klasser Breukelen.