Mo13-1 vecht zich terug!

Vandaag hoefde we niet vroeg op te staan. De wedstrijd van MO13-1 tegen Kockengen MO13-1 was pas om 12:45 uur. Alle meiden waren al in de kleedkamer en de standaard laatkomers kwamen 5 minuten later natuurlijk. Hier en daar nog wat scheenbeschermers vergeten, die door een vriendelijke ouder nog even werden gebracht.

Mooi op tijd het veld op en de tegenstanders waren er ook al. De vader van Felien, Arie, was zo vriendelijk om te fluiten vandaag en daar waren we blij mee. De vlaggers waren Henne (vader van Juna) en Sascha ( mama van Mia). We konden op tijd van start. Bo op goal en twee wissels, dus we konden er tegenaan. In de eerste helft stond de aanval op zich wel sterk. Veel kansen en mogelijkheden voor een goal, maar helaas bleef die uit. De tegenpartij daarentegen hadden een snelle spits en ook nog behendig. Ze glipte 3x door de verdediging heen en maakte wel een goal. Wauw, ineens staat het 0-3 achter en werd het rust. Gaya heeft iedereen eerst even laten drinken en een snoepje erbij (even wat suiker er in!). Daarna brandde Gaya los. Even een stevig gesprek met de dames en de opstelling werd anders neergezet. We begonnen aan de tweede helft.

Gelijk kregen de meiden van svo de sok er in en werd er flink druk gezet. Stella op goal had weinig te doen, dus kreeg het fris. Snel even een jasje er overheen aan doen. De moeders van Lian en Bo, Annet en Chantal, stonden bij Stella op de keep te coachen. Bedankt, dames!

Het tegen goal hing al even in de lucht, maar hij wilde er echt niet in. De verdediging van de tegenpartij lagen met z’n allen voor het goal. Na 10 minuten het tegengoal van svo! 1-3, goal digger was Puck. De spanning was er af en svo kreeg honger naar meer goals. Na een prachtige solo in het strafschop gebied en wegdraaien van de tegenstander, knalde Bo met een hard schot de bal door de handen heen van de keer. Niet te houden! 2-3, we moeten er nog minimaal 1 om in de punten te blijven.

Met veel druk en geschreeuw en aanmoedigingen gingen we de laatste 10 minuten in. Alle meiden deden zo hun best! Tong op de grasmat en doorgaan. Omdat de keeper van de tegenpartij even geblesseerd raakte werd het spel stil gelegd. Deze blessuretijd werd erbij opgeteld en we hadden nog iets van 5 minuten. En ineens was het nog maar 1 minuut! Een ingooi van Juna, en alle meiden renden naar voren. Marit kwam helemaal van achter naar voren en kreeg de bal. En met een mooi afstandsschot maakte zij het 3-3 en werd de wedstrijd gelijk afgevloten. Gelukkig… we hebben 1 punt thuis kunnen houden. Goed gedaan meiden en alle ouders bedankt voor alle aanmoedigingen. Snel douchen, aankleden en op naar de 3de helft.

Tot volgende week, ook dan spelen deze super-meiden weer thuis tegen BFC. Hopelijk dan wat meer publiek.

Sascha van der Laak
Leidster MO13-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.