Doet het late tijdstip Ouderkerk 3 de das om?

Nog zonder puntverlies in de competitie togen de mannen van het derde afgelopen zaterdag richting de Amsterdamsche FC. De club vindt zichzelf dan wel de meest voorname vereniging van de streek, op het complex blijkt daar niks van. Parkeren binnen de slagbomen is enkel voor leden, je moet je omkleden in een of ander aftands barak en je mag om 17:00 aantreden terwijl om 14:30 slechts 2 velden bezet waren.

Of dit excuses zijn voor de uitslag, niet echt, maar vooral het tijdstip draagt niet echt bij aan de fitheid. Ouderkerk begon overigens uitstekend. De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of Reinout tekende voor de 0-1 na goed voorbereidend werk van Frank. Eigenlijk was dit ook de enige goede minuut aan Ouderkerkse zijde. De jonge Amsterdammers waren feller en wisten meer duels te winnen. Dit nam overigens niet weg dat Ouderkerk met 0-2 had moeten gaan rusten, echter wist Sand de bal voor nagenoeg open goal naast te krijgen.

De tweede helft een armzalig niveau aan beide kanten. Ouderkerk hanteerde veel te veel de lange bal en vergat te voetballen. AFC stelde er ook niet bijster veel tegenover maar wist wel op 1-1 te komen. Toen het 5 minuten voor tijd ook nog 2-1 werd, was het klaar. De Amsterdammers hadden de Ouderkerkers hun eerste puntverlies toegediend. Ondanks het verlies blijft men koploper. Aanstaande zaterdag even een weekendje rust, om het weekend daarop AC Amsterdam te mogen ontvangen.