SVO ZONDAG 1 FORS ONDERUIT

Dit keer was de Amsterdamse Voetbal Vereniging Samenspel Doet Zegevieren (afgekort SDZ) uit Amsterdam-West de tegenstander. Het liep uit op een blamage.

Op het fraaie complex aan de Wethouder Koolhaasweg in Ouderkerk aan de Amstel was het al na 4 minuten dat SDZ zijn visitekaartje afgaf. Het was keeper René de Jong, die prima zijn doel verkleinde en een vroege achterstand wist te voorkomen. Goed voorbeeld doet volgen. SVO liet daarop zien wel degelijk te kunnen voetballen. De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en met goede combinaties werd het doel van SDZ opgezocht. Het enthousiasme spatte er bij de Ouderkerkers van af. Na goed doorzetten van Van Rossum was het Kaj de Jong die in de 16e minuut voor de 1-0 zorgde. Een mooie opsteker. En daar bleef het niet bij. In de 24e minuut was het opnieuw Kaj de Jong, die dankzij spits Remy van Luyn in staat werd gesteld om er 2-0 van te maken. Het leek voor SVO dan ook een prima middag te worden. Jammer alleen dat SDZ binnen één minuut de 2-1 liet aantekenen. Dat was ook de ruststand.

Het zou moeilijk worden. SDZ had immers na de rust het windvoordeel, maar het vertoonde spel van de Ouderkerkers in de eerste helft gaf de SVO-aanhang voldoende vertrouwen in een positieve afloop. Hoe anders verliep echter het tweede bedrijf.

In de 56e minuut kwam SDZ uit een corner op gelijke hoogte (2-2)en binnen 10 minuten stond de stand 2-5 op het scorebord in het voordeel van SDZ. Dat het daarna nog 2-8 werd maakte de blamage compleet. Een knock-out van jewelste.

Het was voor trainer Lex van der Horst een raadsel waarom de lijn van de eerste helft niet werd doorgezet. “We stopten met voetballen en werkten niet meer samen”, aldus Lex. Dat neemt niet weg, dat SDZ zijn naam “Samenspel Doet Zegevieren” in de tweede helft volledig waar heeft gemaakt en voor de Ouderkerkers een maatje te groot bleek te zijn met als absolute uitblinkers linksbuiten Juliano Eicken en spits Tim Klaasebos.

Speler van de week voor SVO was dit keer Kaj de Jong. Nico de Jonge was dat bij Zondag 2, dat overigens 4-1 won van Aalsmeer 2. Volgende week staat voor Zondag 1 de uitwedstrijd tegen VVH/Velserbroek op het programma. Dan zal er echt uit een ander vaatje moeten worden getapt. Zet ‘m op mannen!

Rob van ‘t Veer