Ouderkerk wint van Wijk aan Zee

Ouderkerk moest en zou deze speeldag weer eens een overwinning binnen slepen, (alweer de vijfde competitiewedstrijd waarvan er 3 verloren en 1 gewonnen) Wijk aan Zee ook spelend in de onderste regionen zou hier het slachtoffer van moeten worden.

De ploeg van v/d Horst startte voortvarend en na 8 minuten stond de 1-0 op het bord nadat een schot op doel van Kaj de Jong van richting werd veranderd. Ouderkerk speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander, en creëerde redelijk wat kansen, Wijk aan Zee kwam slechts enkele malen aan een aanval toe. Zo ook in de 28e minuut toen keeper Rene de Jong de thuisploeg behoede voor de gelijkmaker en gestrekt naar de hoek moest.
Twee minuten voor het rustsignaal zette Wouter Roosjen Ouderkerk op een 2-0 voorsprong door een voorzet van Desley Douglas in te koppen.

Wijk aan Zee kwam veel beter voor de tweede helft uit de kleedkamer dan Ouderkerk, ze gaven zich niet verloren en gingen er vol tegenaan. Ouderkerk daarentegen zakte verdedigend door de ondergrens, had moeite de bal fatsoenlijk weg te werken en hielp zichzelf in de problemen. In de 56e minuut was het dan ook raak voor Wijk aan Zee toen na een voorzet de bal achter keeper de jong in het doel belande.

Het was dezelfde de Jong die zijn ploeg behoede voor een grote nederlaag. Met uitstekende reddingen hield hij de stand op 2-1 tot aan het laatste fluitsignaal van de prima leidsman. Terecht werd ook deze keer keeper Rene de Jong verkozen tot man van de wedstrijd. Donderdagavond speelt Ouderkerk voor de beker thuis om 20.00 uur tegen Diemen.

Herman van Luijn