Ouderkerk verliest eerste derby thuis tegen Roda 23

Maar liefst 3 selectie spelers moest trainer v/d Horst deze wedstrijd missen, een verdediger een middenvelder en een aanvaller. Of dat gemis debet is aan het verlies van de thuisploeg is natuurlijk niet te achterhalen, feit blijft wel dat Ouderkerk 90 minuten geen vuist kon maken tegen Roda.

Binnen 10 minuten was het Romello Austin die aan een slalom begon 4 man passeerde en de bal achter keeper Rene de Jong in het doel werkte 0-1. Enkele minuten later was het Wouter Roosjen die voor Ouderkerk de stand gelijk kon trekken maar stuitte op de sluitpost van Roda.

Roda vergrote in minuut 32 de voorsprong nadat er vanaf de rechterkant een afgezwaaide voorzet in het doel over de Jong terecht kwam 0-2. Het was 2 minuten later dat Sander Couperus de aansluitingstreffer had moeten maken, alleen voor de keeper miste hij een 100 procent kans.

Ouderkerk – Roda 23 kende een ruststand van 0-2 en dat was tevens ook de eindstand, over de tweede helft valt weinig te vertellen, de ploeg van v/d Horst kwam er niet meer aan te pas en Roda wist dat de 3 punten mee naar Bovenkerk gingen.

Ouderkerk wilde wel, speelde met inzet en passie maar liet te veel steken vallen, het inspelen over een paar meter mislukte te vaak en ook het elkaar coachen werd te weinig gedaan.

Volgende week komt Wijk aan Zee naar Ouderkerk is de selectie weer compleet en zullen er punten gepakt moeten worden. Speler van de week was dit maal Kaj de Jong.

Ook het tweede elftal speelde een thuiswedstrijd en wel tegen koploper Zaanlandia, dit werd een deceptie want de ploeg verloor met maar liefst 1-7. Bij deze wedstrijd was de speler van de week Stijn Wouda.