Collectief falen bij sv Ouderkerk

Collectief falen brengt Ouderkerk terug in de onderste regionen.

Het ging zo goed de afgelopen wedstrijden, winst tegen Wijk aan Zee, winst in de beker tegen Diemen dus de tegenstander van nu “Spaarnwoude” moest ook aan de zegekar gebonden kunnen worden.

Een wedstrijd voetballen doe je met z‘n allen, dan is het gebruikelijk dat iedereen op tijd aanwezig is, ben je dat niet dan begin je op de bank. Ouderkerk had de eerste helft voordeel moeten hebben van de straffe wind die over het veld joeg. In de 15e minuut was het dan ook Couperus die na een mooie combinatie op het middenveld, de 0-1 op het bord zette. De resterende speeltijd had Ouderkerk afstand moeten nemen van een middelmatig voetballende tegenstander, maar het ontbrak aan scherpte en afmaken van de vele kansen.

In de 37e minuut een domper voor de ploeg van V/d Horst nadat  er een onterechte penalty werd toegekend aan Spaarnwoude, waardoor 1-1 de ruststand werd.

De tweede helft een veel beter Spaarnwoude dat als een collectief en met inzet en passie de wedstrijd wilden winnen. Wat een verschil met Ouderkerk in de eerste helft. Spaarnwoude maakte wel gebruik van de wind en scoorden in de 60e minuut de 2-1 iets later uit een corner de 3-1, en 2 minuten later de 4-1, Ouderkerk werd weggespeeld en kwam er niet meer aan te pas.

Mitchel Melissen bracht de stand op 2-4 met een afzwaaier en in de 85e minuut werd het uiteindelijk 5-2 voor Spaarnwoude, een dik verdiende overwinning.

Waar ligt het aan dat Ouderkerk zo wisselvallig voetbalt, wil de ploeg met 4 eerste jaar senioren in het veld alles voetballend oplossen, (gaat vaak niet in de derde klasse) of  is de balans tussen jonge en oudere spelers niet goed? Vallen de oudere spelers door de mand, uit vorm, geen beleving, geen power, niet het gras op willen vreten? In ieder geval een hoop werk voor de technische staf om het één en ander op de rails te krijgen.

Man van de wedstrijd werd uiteindelijk op basis van zijn inzet Tim Baas.

Zondag a.s. komt Diemen op bezoek aan de Wethouder Koolhaasweg.

Herman van Luijn