Ouderkerk ronde verder in de beker

Na 2 makkelijke overwinningen tegen 4e klasse tegenstanders stond nu v.v. Nederhorst (3e klasse) tegenover de ploeg van v/d  Horst. De eerste fase van de wedstrijd was het voornamelijk aftasten van beide kanten waardoor er voor het publiek weinig viel te beleven. In de 23e minuut bracht Kay de Jong de stand op 1-0 na een voorzet van rechts van Remy van Luijn. Tot aan de rust was het gezapig voetbal met wel de meeste kansen voor de Ouderkerkers.

Nederhorst kwam na de thee beter in hun spel wat in de 62e minuut, na geklungel in de verdediging van de Ouderkerk,resulteerde in de gelijkmaker. Enkele minuten later was het wederom Kay de Jong, die overigens een prima wedstrijd speelde, Ouderkerk op een 2-1 voorsprong zette, na wederom een assist van Van Luijn.

De trainer wisselde enkele spelers en in de 82e minuut was het ingevallen Thijmen v/d Brink die, na een assist van Mitchel Melissen de wedstrijd op slot gooide door de 3-1 op het bord te zetten. Uiteindelijk een makkelijke overwinning waardoor Ouderkerk in de volgende ronde zit van het bekertoernooi.

Aanstaande zondag gaat de competitie beginnen voor de ploeg van v/d Horst met een uitwedstrijd tegen v.v. de Kennemers uit Beverwijk een ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de 2e klasse.

Herman van Luijn