Ouderkerk 1 bekert lekker verder!

Zondag heeft Ouderkerk goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen het Utrechtse VSC met een 6-2 overwinning
Onder de rook van stadion Galgenwaard, werd de 2e bekerwedstrijd gespeeld tegen 4e klasser VSC uit Utrecht op een ouderwets geschoren grasmat. Vanaf het begin werd duidelijk dat dit geen spannende wedstrijd zou worden, het krachtsverschil was direct duidelijk.
Zo was het in de 10e minuut al dat A-junior Kaj de Jong de bal fraai afgaf op Mitchell Melissen die de stand op 1-0 bracht. Diezelfde Melissen verdubbelde de stand 10 minuten later door het benutten van een strafschop. In de 42e minuut was het Wouter Roosjen die de stand op 3-0 bracht, na doorzetten van Sander Couperus. Op slag van rust bracht VSC de stand nog wel op 3-1.
De tweede helft was koud begonnen en de fris spelende Kaj de Jong bracht de stand op 4-1. Diezelfde de Jong bracht een kwartier later de stand op 5-1 na een verdedigende fout van VSC. Het werd nog 5-2, maar net voor tijd bracht Couperus de stand op 6-2.
Ouderkerk had rust en ruimte om lekker te “oefenen” met flink wat nieuwe en frisse gezichten vanuit de jeugd. Volgende week wacht 3e klasser Nederhorst den Berg in een thuiswedstrijd. Hierin zal duidelijk worden wie verder de zegetocht op weg naar de beker gaat voortzetten.
Mark van ’t Veer