Sv Ouderkerk Zat. 2 – WV-HEDW Zat. 10 4-0 (1-0)

Na de nipte overwinning op Overbos in de vorige wedstrijd werd er door de weeks hard getraind om de selectie scherper te krijgen. Tijdens de trainingen werd er al duidelijk wat op donderdagavond in de kantine aan de gebleven spelers gecommuniceerd werd. Er moesten spelers van 2 naar 1 om de degradatie van 1 te voorkomen. Marthijn de Bruijn en Rudmer Fijlstra zouden niet spelen in 2 en sommige andere eerder gewisseld zodat ze nog bij 1 inzetbaar zouden zijn. Helaas kampte het 2e daarnaast ook nog met blessures bij Thomas van der Linden, de ijzersterke nummer 10 heeft nog altijd hamstring klachten maar zat voor een noodgeval wel op de bank. Spits Rogier de Bruijn had de hele week last van de knie gehad en zou alleen in nood gebruikt worden. Als versterkingen werden voor 2 Jeroen Wirz en good-old Dennis Gentenaar gevraagd. Ook Bryan Spaap zat erbij, voor de meeste een onbekende trainde al een paar keer mee. Door het wegvallen van Rudmer, Marthijn, Thomas en Rogier moest er door Coach Ploeger flink gepuzzeld worden. Wessel van Vliet vormde met Menno het centrum achterin, Jeroen ging op 10, Niek Visscher in de spits, Dennis nam Niek’s plek over op het middenveld en Marnix Kaashoek verving Marthijn op linksbuiten.
In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waarin Ouderkerk lang nodig had om te scoren kwam de 1-0 nu snel op het bord. Een aanval van Ouderkerk over links kwam bij Jeroen die een ééntweetje aan ging met Niek, de bal leek onderschept te worden maar viel via een verdediger voor de voeten van de doorgelopen Jeroen die simpel in de linker hoek binnen schoot. WV-HEDW kwam er een paar keer uit, waarbij éénmaal een hard schoot op doel in twee keer door Keeper Rick Theijsmeijer gestopt werd. Door de coaching van Dennis stond het middenveld goed en was hij het zelf die een aantal gevaarlijke steekpassen in huis had. Marnix probeerde op zijn beurt over links naar binnen te dribbelen maar zette zijn acties vaak net 1 man te ver door. Toch kwam hij één keer vrij voor de keeper maar raakte zijn schoot de paal. Ondanks dat Ouderkerk meer kansen creëerde wist men de score niet te vergroten voor de rust.
In de rust werd Dennis zoals afgesproken gewisseld, hij had nog andere verplichtingen later die middag. Goos Doorn verving hem en waar Dennis de rust zelve is is Goos een stuk grilliger in zijn spel. Toch kon Ouderkerk zijn spel blijven spelen omdat WV-HEDW geen drang naar voren had. Floor Koelman die op zijn plekje rechts voorin een zeer ongelukkige pot speelde werd 5 minuten na rust ook volgens hemzelf uit zijn lijden verlost. Bryan Spaap kwam erin en ging links voorin spelen, Marnix ging naar rechts. Ondanks het overwicht liet de 2-0 nog op zich wachten, al werd er toch zorgvuldig door Ouderkerk rond gespeeld op zoek naar een opening. Een corner was ervoor nodig om de bevrijdende goal te maken, Marnix legde de bal van links bij de tweede paal waar de bal door Wessel met een volley terug voor de goal gebracht werd. Goos was ingelopen en zette zijn hoofd als laatste zetje tegen de bal, 2-0. Coach Ploeger was al bezig met de volgende wissel en kon die nu met een gerust hart doen. Niek ging, Sven van Veenendaal kwam. Bryan ging in de spits en Sven op links buiten. WV ging meer aanvallend spelen om nog wat uit de wedstrijd te kunnen halen. Hierdoor kwam er meer ruimte achter de verdediging van WV. De eerste aanvallen werden nog goed verwerkt door WV, maar na een onderschepping van Danique van Roey stuurde hij Sven alleen op de keeper af. Sven hield het overzicht en legde op het juiste moment de bal opzij waar Goos was meegelopen, die kon zijn 2e goal bijschrijven, Ouderkerk op 3-0. Hierna kreeg WV iets meer ruimte om te voetballen, maar echt goed ging men daar niet mee om. Veel aanvallen werden door buitenspel gesmoord. Tot frustratie van WV zelf en na een harde overtreding van Goos vond de spits van WV dat hij Goos een schop terug moest geven in het volgende duel. Dit kwam hem op de enige gele kaart te staan en ging hij 5 minuten naar de kant. In de laatste minuten kwam Rogier de Bruijn nog in het veld voor Menno, Bryan ging naar achteren en Rogier op zijn vertrouwde spits positie. 2 minuten in het veld probeerde Rogier al een paar keer door te komen maar slaagde zijn acties niet. Bij een afgeslagen aanval zette Sven snel druk in de 16 en blokte hij een pass. De bal die van Sven’s voet kaatste kwam op de 5 meter in de voeten van Rogier die simpel de eindstand bepaalde.
Ouderkerk leverde een echte teamprestatie, waarbij gezegd mag worden dat de verdediging in samenwerking met het middenveld keeper Rick voor de tweede keer oprij een rustige dag en de 0 bezorgde. Met de overwinning houdt Ouderkerk de druk in de komende 3 wedstrijden op koploper CSW, dat 3 punten voorsprong heeft. CSW en Ouderkerk zijn de nummers 1 en 2 met beide minimaal 6 punten meer als nummer 3 Legmeervogels. De titelstrijd is nog niet gestreden, al zal de komende weken de focus vooral liggen op het veilig stellen van het 1e elftal dat vandaag nog geen stappen kon maken.