Domper voor Ouderkerk na verlies bij DWS

Teleurgesteld liepen spelers en staf na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter van het veld na het, met 3-2 verloren, duel bij DWS. Ouderkerk had zijn zinnen gezet op een goed resultaat en had met een overwinning de punten mee willen nemen naar huis, om zo trainer v/d Horst een mooi cadeau te geven voor zijn 50e verjaardag.

De start was alles behalve goed te noemen, toen Ouderkerk in de 4e minuut (na slordig uitverdedigen) door Marouane Choukri op een 1-0 achterstand werd gezet . Maar ook binnen 10 minuten de nodige kansen creëerde en deze helaas niet wist af te maken. Dit was ook tevens de ruststand. Ouderkerk kwam goed uit de kleedkamer  in de 47e minuut was het na een snel genomen vrije trap dat Imad El Boutaibi de bal voortrok en Mitchel Melissen de 1-1 op het bord zette.

Boutaibi  was in de eerste helft ingevallen voor de met een blessure uitgevallen Michel Zeegers. Deze zelfde Imad Boutaibi zorgde ervoor dat Ouderkerk in de 55e minuut op een verdiende voorsprong kwam nadat hij wederom de bal van de rechterflank voortrok en Sander Couperus in staat stelde de 1-2 te laten scoren.

Vanaf dat moment stond de verdediging van Ouderkerk onder druk, omdat DWS op zoek was naar de gelijkmaker, maar met de nodige strijd en goed verdedigen tot aan de 85e minuut stand hield. Hierbij speelde keeper Rene de Jong ook weer een hoofdrol en werd voor de derde achtereenvolgende week verkozen tot man van de wedstrijd.

In diezelfde 85e minuut was het DWS dat na een handsbal,welke niet opgemerkt door de scheidsrechter,de  2-2 op het bord zette. En enkele minuten later toch de overwinning naar zich toe trok door de 3-2 te scoren.

Ouderkerk heeft  alles  gedaan om een goed resultaat te halen. De verdediging stond goed, werkte hard en de spitsen kregen een ruime voldoende, alleen het middenveld liet het deze keer af weten en zakte door het ijs. Waar gevochten en gestreden moest worden strooiden enkele spelers met hakballetjes  en bij balverlies werd de bal niet terug veroverd, waardoor zij de ploeg in de steek lieten.

Zondag komt  Bloemendaal op bezoek als er dan een collectief gemotiveerd Ouderkerk op de mat staat zal de koploper het nog moeilijk krijgen aan de Weth. Koolhaasweg.

Herman van Luyn