SvOuderkerk Zat.2 – AFC Zat.7 2-1 (1-1)

De laatste wedstrijd van de 2e periode stond op het programma en voor de zaterdag 2 een hele belangrijke. De periode titel kon gepakt worden als eerste prijs van het seizoen. Het zou een mooi vervolg zijn op het pakken van de 1e plek 2 weken geleden uit bij concurrent Robinhood. Het 2e had met de tegenstander AFC nog een appeltje te schillen. In de heen wedstrijd werd er in de laatste seconde verloren met 3-2, maar gebruikte AFC spelers uit hogere teams werd vermoedt. Ouderkerk moest het deze wedstrijd wel stellen zonder steunpilaren Rudmer Fijlstra(weekendje weg) en Wessel van Vliet (1e elftal). Tot verrassing van velen werd de wedstrijd geleid door een scheidsrechter van de knvb.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend en kwamen in de eerste minuten niet echt tot gevaarlijke kansen. Ouderkerk probeerde via de vleugels de aanval te zoeken, een aantal malen werden de vleugels Marthijn de Bruijn en Floor Koelman weggestuurd maar konden ze spits Rogier de Bruijn niet op maat bereiken. AFC probeerde op zijn beurt via één van hun middenvelders de buitenspelers weg te sturen, Ouderkerk kon daar geen goed antwoord op geven, ook dit leverden geen goals op. Linksback Bryan Spaan was nog doelpuntloos dit seizoen, dit knaagde aan de voormalig rechtsbuiten, maar daar maakte hij met een weergaloze solo een einde aan. Bryan pikte de bal halverwege het veld op links op en ging 3 man voorbij, in de tussentijd had hij gezien dat de keeper voor zijn doel stond en schoot van 25 meter prachtig binnen in de verre hoek. Voor de wedstrijd had hij het nog met Sven van Veenendaal erover gehad en die ervoor zorgde dat Bryan’s vreugde sprong nog wat langer duurde. Helaas kon Ouderkerk de voorsprong niet de rust in mee nemen, want de linksbuiten van AFC wist naar binnen te trekken en schoot de gelijkmaker strak in het verre kruis, 1-1.

In de rust bleken meerdere spelers pijntjes te hebben en ging het wisselplan van Trainer/Coach Ron niet door. Uiteindelijk gingen Thomas van der Linden en Remco van Twisk eraf voor Menno van Rijn en Tim Weenink. Menno kreeg de opdracht om de gevaarlijke middenvelder van AFC onschadelijk te maken! Het speelbeeld in de eerste minuten van de 2e helft was voor Ouderkerk, in het eerste kwartiertje werd ook nog spits Rogier gewisseld voor Marnix. Aan het einde van het 1e kwartier kwam Ouderkerk eindelijk gevaarlijk door in de 16 en wist Marthijn de bal langs de keeper te frommelen. De bal rol tergend langzaam over de doellijn en AFC dacht het doelpunt nog te voorkomen door hem uit het doel te schieten, maar de scheidsrechter had van buiten de 16 gezien dat de bal echt over de lijn was geweest, 2-1. De spelers die al pijntjes hadden begonnen nu echt problemen te krijgen en Ouderkerk ging vol op de verdediging spelen. AFC probeerde opzoek te gaan naar de gelijkmaker, maar stuitte constant op de verdediging waarin Goos Doorn een positieve hoofdrol voor zijn rekening nam en vele aanvallen onschadelijk maakte. Een spaarzame counter van Ouderkerk werd door Marthijn en Floor snel uitgevoerd met 1x raken, maar helaas kwam Marthijn net niet uit om de eindpass te kunnen benutten. AFC kwam nog het dichtste bij de gelijkmaker met wederom een afstandschot wat rakelings naast ging in blessure tijd toen Ouderkerk met 10 man moest zien te overleven.

Door de zwaar bevochten overwinning pakt het 2e een periode titel waardoor het verzekerd is van promotie voetbal naar de 2e klasse in het geval het kampioenschap aan de neus voorbij zou gaan. Concurrent CSW won ook waardoor Ouderkerk op doelsaldo de leiding heeft en de spannende strijd in gang blijft!