Sv Ouderkerk Zat. 2 – Overbos Zat. 3 1-0(1-0)

Nadat vorige week de blessure boeg flink gevuld was leek het er op dat het 2e met een uitgedund elftal moest gaan spelen. Maar er werden nieuwe troepen gemobiliseerd en de heren Floor Koelman en Danique van Roey waren weer fit voor de wedstrijd. Trainer Ploeger koos ervoor om een aantal fitte spelers op de bank te houden voor het geval blessures zouden opspelen. Thomas van der Linden en Bryan Spaan konden niet spelen.
Het weer was voortreffelijk en alle spelers hadden zin om te spelen. Ouderkerk nam vanaf de eerste minuten het heft in handen en creëerde een aantal gevaarlijke aanvallen. Het afronden liet echter te wensen over. De schoten miste richting, kracht of nog voor er een schoot geplaatst kon worden was de balbehandeling/eind pass slecht en werd er balverlies geleden. Veelvuldig werd er zonder druk voor de verkeerde bal gekozen of een slechte bal gegeven. Kind van de rekening werd Goos Doorn, tot zijn eigen ontsteltenis werd hij na 33 minuten gewisseld. Danique van Roey verving hem op de rechtsback positie. De rust begon dichtbij te komen en Ouderkerk leek niet te gaan scoren totdat Floor Koelman wel door kwam op rechts. Een goede voorzet vloog de zestien in waar Marthijn de Bruijn de bal enigszins gelukkig richting het doel stuurde met zijn linker en via de binnenkant van de paal binnen schoot, 1-0.
Geen wisselingen in de rust, de wissels speelde wat met een bal. Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Er werd verschrikkelijk traag gespeeld en de balbehandeling werd maar niet beter. De voorhoede van beide teams stichten nauwelijks gevaar, Overbos kwam nauwelijks over de middenlijn. Maar omdat Ouderkerk er maar geen tweede in schoot bleef het gevaar dat één kans zo maar genoeg zou kunnen zijn voor een gelijkmaker. En die kans kwam er ook, gelukkig voor Ouderkerk maakte Rick Theijsmeijer zijn doel klein en schoot de bal rakelings voorlangs. Meer als 2 reddingen had Rick gedurende de wedstrijd verder niet nodig om zijn doel schoon te houden. Alle wissels kregen speelminuten en in het laatste kwartier leek de 2-0 nog mogelijk maar kwam die er niet. 3 punten in de tas en snel vergeten.
Volgende week is het nummer 5 WV-HEDW die op bezoek komt, tijd om het goede gevoel weer vorm te gaan geven op het trainingsveld!