Ouderkerk 2 (Za) in spektakelstuk langs De Vecht 2

Na de zware wedstrijd tegen AFC (2-1 winst), waar Ouderkerk 2 zich na afloop officieel periodekampioen mocht noemen,

stond er ook deze week weer een lastige tegenstander op het programma voor Ouderkerk 2, namelijk de Vecht. Het team van Ron Ploeger stond in de heen wedstrijd binnen de kortste keren keren met 2-0 achter, maar wisten de 3 punten wel mee te nemen naar Ouderkerk. Ouderkerk 2 was dus gewaarschuwd!

Het team was niet op volle oorlogssterkte. Sven van Veenendaal stond op de lange latten in Östenreich. Thomas ‘Tank’ van der Linden en Marthijn de Bruijn waren niet 100% fit uit de wedstrijd van AFC gekomen.

Van onderschatting was geen sprake, maar toch stond Ouderkerk binnen 5 min al tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Na een verkeerde opbouw viel de bal door een afvallende bal plotseling voor de voeten van de linksback van de Vecht die niet twijfelde en de bal van een meter of 30 onberispelijk in de kruising schoot waar keeper Theijsmeijer geen antwoord op had.

Ouderkerk wist dus wat ze moesten doen in de resterende 85 minuten; minimaal 2 x scoren. De Vecht dacht daar anders over en na een terugspeelbal van Niek Visscher onderschepte de spits van De Vecht de bal die vervolgens in het Ouderkerker netje legde; 0-2 en serieus werk aan de winkel!

Ondanks de achterstand speelden de mannen van Ouderkerk 2 niet slecht, maar stond of het vizier niet op scherp of zat er net een been van de Vecht tussen. Marthijn de Bruijn miste een grote mogelijkheid op 1-2 na een goede voorzet van Floor Koelman, die zijn eerste wedstrijd speelde als vader. Verschillende corners liepen ook niet uit op het gewenste resultaat, maar Ouderkerk geloofde er nog in en dat was terecht, want De Vecht was nog maar 2 keer bij het doel van Theijsmeijer geweest. Helaas moest Bryan Spaan de strijd staken na een half uur met een blessure aan de knie die hij vorige week had opgelopen. Goos Doorn kwam hem vervangen op de linksback. Spits Rogier speelde zich kort daarna knap vrij in de 16, maar zijn schot werd met een uiterste inspanning geblokkeerd door een verdediger. Met nog een gemiste kans van Marthijn de Bruijn vanaf een meter of 25 na een mislukte verdedigende actie van de keeper was het tijd voor een goed Ouderkerks bakkie thee.

De Vecht dacht waarschijnlijk dat ze er al waren, want onderweg naar de kleedkamer werd duidelijk dat zij in de 2e helft de bus gingen parkeren.

Na rust werd duidelijk dat De Vecht inderdaad niet meer kwam om te voetballen en waar nodig werd tijd gerekt of de bal weggetrapt. Ouderkerk ging gewoon door met waar ze de 1e helft mee waren gestopt; op de helft van de tegenstander spelen. De Vecht kwam er niet meer uit en alles werd lang geschoten wanneer zij de bal hadden veroverd. Bij één van de spaarzame aanvallen kwam de bal weer bij keeper Theijsmeijer terecht. Hij had kennelijk naar filmpjes van Jasper Cillessen of Manuel Neuer gekeken en kapte zeer bekwaam de spits van De Vecht uit. Geadviseerd wordt dat hij de filmpjes ook uitkijkt om de voortzetting die daarbij hoort toe te passen.

Inmiddels was Ouderkerk aanbeland in de 70e minuut en trainer Ploeger vond het tijd voor nieuwe aanvallende impulsen, want er stond nog steeds een 0-2 achterstand op het scorebord. Marnix Kaashoek en Thomas van der Linden vielen in voor Niek Visscher en Danique van Roey voor nieuwe aanvallende impulsen.

In de tussentijd moest de Vecht met 10 man verder nadat de bal voor zoveelste keer werd weggetrapt en de desbetreffende speler met zijn tweede geel vroegtijds kon douchen.

De druk op de goal van De Vecht werd groter en in de 78e minuut wist Thomas van der Linden met een bekeken bal spits Rogier de Bruijn te vinden die de bal met de borst aannam en daarmee de keeper direct uitspeelde en bal niet meer hoefde te beroeren; 1-2.

Tijd zat voor Ouderkerk om de aansluitingstreffer te maken. Ouderkerk bleef drukken met aanvallen via de sterk spelende backs Tim Weenink en Goos Doorn die veel ruimte kregen om mee op te komen. Na de zoveelste aanval kwam de bal in de 86e minuut terecht bij Floor Koelman die een goede voorzet gaf op Marthijn de Bruijn en de bal vanuit de lucht hard via de binnenkant van de paal binnenschoot en daarmee Ouderkerk op de verdiende gelijkmaker zette.

Met nog een paar minuten te gaan wist Ouderkerk dat er 3 punten te halen vielen en Remco van Twisk werd mee naar voren gestuurd voor extra lengte voorin. Inmiddels stond het scorebord op 90 minuten en Rudmer Fijlstra pompte de bal er nog maar eens in en bereikte Remco die met een zeer bekeken kopbal spits Rogier bereikte. Hij nam de bal goed aan op de knie en schoot de bal achter de keeper van de Vecht en de 3-2 stond op het scorebord!! De euforie was groot en seconden later waren de 3 punten binnen na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter

Complimenten voor de gehele ploeg van Ouderkerk 2 die ondanks de snelle 0-2 achterstand, erin bleef geloven en na 90 minuten bleven de 3 punten verdiend in Ouderkerk. Door de 3 punten blijft Ouderkerk koploper. Volgende week wacht het Utrechtse Argon in Mijdrecht en ook dit zal weer een belangrijke wedstrijd worden aangezien de voorsprong miniem is in de competitie.

Het schijnt overigens dat trainer Ploeger en leider Theijsmeijer nog steeds aan het juichen zijn van de overwinning.