Argon Zat. 7 – Sv Ouderkerk Zat. 2 3-2(2-0)

“Zwaar gehavend 2e elftal loopt averij op in Mijdrecht”
Dat het een klasse hoger dit seizoen allemaal wat zwaarder is wordt langzamerhand duidelijk bij het 2e. Elke wedstrijd moet er maximaal gestreden worden voor overwinningen en dat kost kracht. De afgelopen 2 wedstrijden werd er met minimaal verschil gewonnen, maar dit leiden er toe dat er speler gehavend uit de strijd kwamen. Menno van Rijn, Thomas van der Linden en Bryan Spaan zijn geblesseerd. Menno komt voorlopig niet in actie vanwege hamstringklachten, Bryan heeft knieklachten en Thomas kampt ook met een hamstring klacht. Tevens moest het 2e het doen zonder Rudmer Fijlstra in de verdediging die van “een weekendje weg” een kunst gemaakt heeft. Hierdoor ging het 2e met 12 man richting Mijdrecht waarvan Thomas, Marthijn de Bruijn en Danique van Roey niet volledig fit waren. Danique zijn knie was niet pijnvrij. Leider Marco Theijsmeijer had een aantal pijnstillende poederoplossingen geregeld om de pijn te bestrijden zodat er zolang mogelijk gespeeld kon worden.
In Mijdrecht werd er op gras gespeeld, eerlijk gezegd eerder een knollentuin, tijdens de warming up werd duidelijk dat de aannames zorgvuldig gedaan moesten worden. De eerste 20 minuten van de wedstrijd schepte vertrouwen, Ouderkerk was de ploeg die voetbalde. Argon staat onderaan en kon zich niet onder de druk van Ouderkerk uit voetballen. Met wisselend combinatie voetbal of een lange bal van achteruit creëerde Ouderkerk meerdere kansen, Marthijn werd toch zeker 3x alleen voor de keeper gezet, maar mede door het veld belandde geen van zijn schoten in het doel. Tot grote frustratie van hemzelf, frustratie was er ook bij zijn broer Rogier. De spits werd maar mondjesmaat bereikt en dan ook nog niet eens in de 16. Veel ballen werd onzuiver gegeven waardoor Argon weinig moeite had om dit te verdedigen. Uit het niets wist Argon ineens uit te breken, wat bleek Thomas was naar de kant gelopen en kon niet verder. Wissel Marnix Kaashoek was nog niet warm en kon niet meteen invallen, hierdoor stond het middenveld er met 2 man voor. Argon profiteerde er meteen van met veel geluk, een op het oog te onderscheppen bal voor Danique ging onder zijn voet door waardoor de verdediging snel moest omschakelen maar één man ongedekt liet die simpel inschoot, 1-0. Dit was de eerste kans die Argon kreeg en niet veel later kreeg Argon net buiten de 16 een vrije trap. Terwijl Keeper Rick Theijsmeijer nog zijn muur aan het neerzetten was gaf de scheidsrechter al groen licht en krulde de nemer de bal simpel in de verre hoek. Het protest van Rick bij de scheids kwam hem bijna op een gele kaart te staan, maar Ouderkerk wist vanaf dat punt dat het niks cadeau ging krijgen. Ondertussen was Marnix ingevallen, maar diende er een nieuw probleem zich aan. Sandy Sukrisno bleek last te hebben van een slapend gevoel in zijn voet, wat hem belemmerde in zijn spel. Gelukkig kon hij met behandelingen tussendoor blijven spelen en was de scheids hierin begripvol zolang Sandy bij terugkomst dit even meldde bij hem. Ouderkerk probeerde tevergeefs nog wat terug te doen voor rust, maar stuitten daarbij op de keeper.
In de rust werd duidelijk dat Floor Koelman het volgende “slachtoffer” was, ook zijn hamstring deed pijn. Hij probeerde het nog wel begin 2e helft maar moest al snel de strijd staken. Met 10 man bleef Ouderkerk de bovenliggende partij, maar moest het wel wat meer aanvallen van Argon toelaten. Vele daarvan werden door de verdediging onschadelijk gemaakt, met name Goos Doorn en Tim Weenink in het centrum waren moeilijk te passeren. Op de backs maakte Danique van Roey en Sven van Veenendaal vele meters om ook het middenveld en de aanval te ondersteunen. Doordat Niek Visscher samen met Marnix en Sandy op het middenveld hun krachten bundelde werd er geregeld voor de lange bal gekozen bij Argon. Bij één van die ballen moest ook Keeper Rick delen in de malaise, de bal stuitte van zijn borst in de voeten van de spits die de 3-0 in leeg doel schoot. Blijkbaar moest de gifbeker helemaal leeg want nog niet alle tegenslagen waren geweest, na het uitvallen van Thomas en Floor kon Sandy ook echt niet verder. Ouderkerk moest met 9 man verder en geloof het of niet nog steeds was het de betere ploeg. Al ging Argon meer op balbezit spelen wat moeilijk te belopen was voor Ouderkerk en vond met name de keeper het uiterst vermakelijk om te gaan hooghouden wanneer er geen druk gezet werd. De 9 overgebleven Ouderkerkers gooide er nog een schepje bovenop en bleven het proberen. Maar veelvuldig zat ook de scheids in de weg, waar Argon opzettelijk hands maakte of een harde overtreding vond hij een vrije trap het enige wat nodig was. Er vielen wel 2 gele kaarten maar dat was voor opmerkingen op de leiding. Zolang de bal nog rolde bleef Ouderkerk de aanval kiezen, vlak voor tijd kwam Ouderkerk over rechts door en via een combinatie in het centrum kwam Marnix vrij net binnen de 16. Hij schoot hard binnen en pakte de bal snel uit het netje. Nadat er volgens de scheids nog een paar minuten te spelen was verspeelde Argon de bal en gaf Marthijn vanaf links een afgemeten voorzet op Rogier die de 3-2 binnen kopte. Ouderkerk geloofde nog in een gelijkmaker en wilde snel door voetballen, maar toen Argon de aftrap had genomen bleken die minuten als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. Al met al had Ouderkerk het nooit zover moeten laten komen door alle opgelegde mogelijkheden in de eerste helft, maar voor nu is het de wonden likken en de blessures laten behandelen.
Ondanks alle tegenslagen bleef Ouderkerk strijden en kreeg het net niet het punt dat ze misschien wel verdiend hadden. Volgende week komt Overbos op bezoek, die heeft de laatste plaats van Argon overgenomen. Uit werd er verloren met 3-1 en ook toen stond Overbos op de laatste plaats, tijd voor Ouderkerk om de negatieve reeks tegen de nummers laatst te doorbreken!