Nieuw onderzoek rubbergranulaat

Vanochtend opende het NOS journaal, dat nieuw onderzoek aantoont dat stoffen die gevonden zijn in rubberkorrels mogelijk toch schadelijk zijn voor de gezondheid.  Dat zou blijken uit nieuw onderzoek, dat is uitgevoerd door wetenschappers verbonden aan de VU.

Het RIVM zegt het onderzoek serieus te nemen, maar ziet op dit moment geen aanleiding om nieuw onderzoek te doen of het oordeel m.b.t. rubbergranulaat aan te passen. Op dit moment zijn geen ruwe meetgegevens beschikbaar gesteld, ook is nog geen afgeronde publicatie of rapportage gepubliceerd door de VU.

Sv Ouderkerk zal de berichtgeving nauwgezet blijven volgen en als daar aanleiding toe is zullen wij u nader informeren.

De volledige reactie van het RIVM kunt u hier teruglezen.

Het bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.