Sporten op rubbergranulaat is veilig

Het spelen op kunstgrasvelden met korrels van rubbergranulaat is veilig. Zowel de KNVB als het RIVM concluderen dit uit het onderzoek wat is uitgevoerd na de uitzending van Zembla van 5 oktober 2016. Volgens het RIVM is het schadelijke effect van de rubbergranulaat-korrels op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar en het sporten op deze velden niet schadelijk voor de gezondheid.

Het volledige rapport is te lezen op de website van het RIVM. Daar staat ook een opsomming van vragen & antwoorden en er is een informatielijn voor verdere vragen. Sv Ouderkerk neemt het standpunt van het RIVM en de KNVB over. Zodra de gemeente met een reactie komt, zullen wij deze ook op de website plaatsen.

De gemeente Ouder-Amstel als eigenaar van de velden en sv Ouderkerk zullen naar aanleiding van de onderzoeksresultaten een standpunt bepalen.

2 gedachten over “Sporten op rubbergranulaat is veilig