Penalty in de 50e minuut nekt Ouderkerk

Om uit de onderste regionen te komen moest Ouderkerk een goed resultaat halen in de uitwedstrijd tegen Roda 23. De trainer had uit onvrede over het getoonde spel van de vorige wedstrijden de basis gewijzigd, Kaashoek, Douglas en Piqué begonnen op de bank.

De wedstrijd was exact 5 minuten oud toen de ploeg van v/d Horst al tegen een 1-0 achterstand aankeek, een aanval over de flank werd door Junior Tiller knap voorgetrokken en York van Deil kon de bal met gemak ( weliswaar in buitenspel positie ) in het doel schuiven.

Ouderkerk moest op zoek naar de gelijkmaker en ging meer en meer op de helft van Roda spelen. In de 20e minuut was het raak, nadat Mitchel Melissen de bal voortrok en Sander Couperus de bal met het hoofd achter de keeper werkte, en zo de stand op 1-1 zette wat tevens de ruststand was.

In de 30e en de 32e minuut hield keeper Rene de Jong zijn ploeg in de wedstrijd met 2 zeer knappe reddingen. Van de meegereisde supporters kreeg hij hierdoor uiteindelijk de titel man van de wedstrijd.

De tweede helft een Roda dat beter uit de startblokken kwam dan Ouderkerk en direct druk zette op het doel, In de 50e minuut was het Guido Andriessen die aan de noodrem trok toen een speler van Roda binnen de 16 op weg was naar het doel nadat er op het middenveld van Ouderkerk balverlies was geleden,  de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en York van de Deil benutte de strafschop.

Ouderkerk kwam na deze achterstand niet meer in het spel waarmee zij de eerste helft Roda onder druk zette, sporadisch waren er aanvallen van Ouderkerk die niet echt gevaarlijk waren,in de 66e minuut wisselde v/d Horst  Spronk en Zeegers voor Piqué en Kaashoek maar ook deze twee spelers konden niet iets extra,s brengen. Een kwartier voor tijd werd de Dood nog gewisseld voor Douglas maar ook dat  leverde geen positief resultaat.

Uiteindelijk was het Roda in de 90e minuut nog gelukt om de eindstand op 3-1 te brengen.

Zondag a.s. de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Fortius.

Herman van Luyn