Ouderkerk boekt zeer nuttige overwinning

Na een reeks van 5 verloren wedstrijden moest de ploeg van Lex van der Horst in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop een positief resultaat halen.

Fortius kwam op bezoek en v/d Horst had zijn ploeg de opdracht gegeven om vanaf de eerste minuut druk te zetten op het doel van de tegenstander, Ouderkerk begon echter niet goed in het eerste deel van de wedstrijd, en zag de sporadische kansen niet worden benut, het was de 22e minuut dat Tom Spronk de bal niet over de doellijn kon werken en enkele minuten later was het Sebastiaan Scholte die een kans verprutste.

Het onvermijdelijke gebeurde en in de 25e minuut was het Maroune Belkhadra van Fortius die als een mes door de verdediging liep en keeper de Jong door de benen speelde en de 0-1 op het bord zette. Veel supporters vreesden dat het weer een wedstrijd zou worden waar Ouderkerk de onderliggende partij zou worden.

In de 30e minuut werd Friso Kaashoek binnen de 16 onderuit gehaald en kreeg Ouderkerk een penalty, Mitchel Melissen benutte deze beheerst en Ouderkerk kwam op 1-1. Deze stand maakte dat Ouderkerk nog meer op de aanval gingen spelen wat resulteerde in de 2-1 ruststand toen Kaashoek in de 40e minuut de bal voor het doel trok en Sebastiaan Scholte op perfecte wijze de bal achter de keeper binnen schoof.

De tweede helft een Ouderkerk dat de voorsprong wilde vergroten en de ene na de andere kans kreeg, zo waren er kansen voor Couperus, Scholte en Kaashoek, die alleen op de keeper van Fortius afging, maar helaas de kans niet kon verzilveren. Later kopte Kaashoek ook nog op de lat.

Fortius verloor geheel de grip op de wedstrijd en ging zich verbaal afreageren op de scheidsrechter. Dit moesten ze bekopen met met rode kaarten en het vertrek van Rachid Guenaoui en Dorivaldo de Cruz. Het drama voor Fortius werd compleet toen Couperus wederom in de 16  onderuit werd gehaald en Melissen zijn tweede penalty benutte.

Ouderkerk speelde de wedstrijd rustig uit tegen 9 spelers van Fortius en kwam geen moment meer in gevaar.

Aanvoerder Daan Gehrels vond zijn ploeg niet sterk beginnen maar na de terecht gegeven penalty en dus de 1-1 herpakte Ouderkerk zich goed in deze overigens sportieve wedstrijd. Uiteraard was de gehele ploeg tevreden met deze broodnodige overwinning en kan een iedere met een goed gevoel de winterstop in. Als de spelers in het tweede deel van de competitie met deze instelling en werklust de wedstrijden spelen kan de weg verder omhoog ingeslagen worden.

Na zijn prima optreden deze wedstrijd werd Wouter Roosjen gekozen tot speler van de week.

De selectie wenst alle supporters en sv Ouderkerk aanhang een sportief en gezond 2017.

Herman van Luyn