Van der Horst (Ouderkerk): “Nog niet op de helft van benodigd puntenaantal”

Bron: http://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/

Ouderkerk kwam tegen Fortius uit de negatieve spiraal die vijf wedstrijden duurde in de zondag derde klasse C. Trainer Lex van der Horst kan halverwege de competitie met een tiende plaats slechts gematigd tevreden zijn. “Je hebt 33 punten nodig om in ieder geval veilig te zijn. We zijn nog niet eens op de helft.”

De overwinning op Fortius (3-1) kwam als geroepen in Ouderkerk. “Die was echt heel belangrijk. Ten eerste omdat je bijblijft bij de rest, ten tweede voor het moraal in de ploeg. Het is misschien wel het breekpunt. Als het nu weer was misgegaan, heb je pas eind januari de kans om het recht te zetten. De sfeer in de groep is goed, maar als je geen resultaten haalt, is er altijd gedoe en zijn spelers ontevreden. Dan moet je heel sterk zijn als groep om dat op te vangen. Tegen Fortius hebben we dat goed gedaan, ook met een andere manier van spelen.”

De kleine verandering van speelstijl (“de tegenstander negentig minuten lang onder druk zetten”) was volgens Van der Horst belangrijk na een reeks van vijf nederlagen. Na een goed begin van het seizoen, met elf punten uit vijf wedstrijden, kwam de klad er behoorlijk in. Inmiddels staat Ouderkerk met veertien punten op een tiende plaats. “Er had qua puntenaantal meer ingezeten”, vindt de oefenmeester. “We hebben bijvoorbeeld tegen VVA/Spartaan en Laren’99 onnodig punten weggegeven door persoonlijke fouten. Helemaal niet nodig. We hadden best een paar punten erbij mogen hebben.”

Hij heeft zijn eerste maanden als eindverantwoordelijke als ‘best pittig’ ervaren, nadat hij de overstap maakte van het zaterdagelftal. Het vertrek van een paar basisspelers, onder andere Floris van der Linden (Telstar), Rutger Baas (naar zaterdag) en Pepijn Scholte (gestopt), valt de Ouderkerkers zwaar. “We moesten eigenlijk helemaal opnieuw beginnen. Er kwamen een paar spelers bij, maar ik wist dat het tijd zou kosten om het gemis van een aantal basisspelers op te vangen. We hebben best een goede voorbereiding gedraaid, alleen zakt dat op een gegeven moment een beetje weg. Ook omdat er in de onderlaag best wat spanningen zijn.”

De ploegen in de derde klasse C ontlopen elkaar niet heel veel. De achterstand op de huidige nummer vier Olympia Haarlem bedraagt slechts vier punten, dus is er nog van alles mogelijk. Toch heeft Van der Horst andere prioriteiten met betrekking tot de stand. “Je hebt 33 punten nodig om in ieder geval veilig te zijn. Wij hebben er nu 14, dus nog minstens 19 nodig. We zijn niet eens op de helft. Reëel is op dit moment gewoon handhaven. Aan de andere kant: het staat heel dicht bij elkaar, dus een paar overwinningen en je staat zo vijfde of zesde. Ik hoop nog steeds op het linkerrijtje, maar laten we er eerst voor zorgen onszelf veilig te spelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.