CSW Zat. 4 – Sv. Ouderkerk Zat. 2 2-6 (0-2)

De laatste wedstrijd voor de winterstop voor het tweede was er niet zo maar één. Het tweede is de nr. 3 en moest op bezoek bij de koploper die 3 punten meer heeft. Een onvervalste topper dus! Zowel Ouderkerk als CSW hadden een slechte generale gekend door de wedstrijd ervoor te verliezen. Naar verluidt was voor beide teams in die wedstrijden alles mis gegaan wat maar mis kon gaan. Uiteraard wilde Ouderkerk de koploper de genade klap uitdelen in deze wedstrijd. Trainer Ploeger kon niet over zijn sterkste 11 beschikken. Menno van Rijn en Floor Koelman kampte met een blessure, dit zorgde ervoor dat Wessel van Vliet naast Rudmer Fijlstra het centrum vormde en Sven van Veenendaal zijn kans kreeg op de rechtsbuiten positie. Jeffrey Koopmans en Jeroen Wirz waren erbij om het tweede te versterken en 3 wissel mogelijkheden te geven.

Nog voor de wedstrijd bleken beide teams naast elkaar in de kleedkamers te zitten, van buiten waren de gekleurde discolichten goed te zien en de muziek te horen vanuit de CSW-kleedkamer. De heren begonnen met een positieve fibe aan de wedstrijd. Bij Ouderkerk werd er gefocust op het spelen van het eigen spel. In het begin was het wennen voor Sven voorin, maar Ouderkerk kon wel wat aanvallen plaatsen. Bij een slecht uitverdedigende actie aan CSW kant kon Sven de bal met de schouder bij Rogier de Bruijn krijgen. De spits die vorige week vele kansen nodig had wist ditmaal al snel met scherp te schieten en zette Ouderkerk op 0-1. Hierna was het CSW dat meer de aanval zocht, maar kon dit niet in een gelijkmaker omzetten. Beide teams speelden een sportieve wedstrijd waarin op het middenveld veel duels gestreden werden. Ouderkerk kreeg goede kansen om de score te vergroten, maar Niek Visscher kon vanaf de 16 zijn schot niet genoeg in de hoek plaatsen en Rogier kwam niet uit met zijn passen waardoor hij verdedigd kon worden. Het leek er lange tijd op dat er met een 0-1 voorsprong aan de thee gegaan zou worden, maar vlak voor rust werd Rogier door Rudmer met een lange bal van achteruit alleen voor de keeper gezet. Rogier bleef koel en deelde een klap uit met de 0-2. De keeper van CSW had overigens geen beste trap en gaf Ouderkerk daardoor de mogelijkheid om snel druk te zetten. Thomas van der Linden kon veel ballen voorwaarts koppen. Net als in de thuiswedstrijd ging Ouderkerk met een 0-2 voorsprong naar de kleedkamer.

Na rust bleek Bryan Spaan niet verder te kunnen vanwege een enkelblessure, wat jammer was want hij speelde een sterke wedstrijd tot dan toe. Jeffrey Koopmans verving hem. Ondanks de instructies wist CSW betrekkelijk snel na rust op 1-2 te komen, de aanval leek over de achterlijn te rollen maar werd binnengehouden en Ouderkerk reageerde te passief waardoor er gescoord kon worden. CSW dacht hiermee terug te zijn in de wedstrijd, maar amper 2 minuten later zette Ouderkerk over rechts een heerlijke aanval op. Sandy, Sven en Rogier combineerde snel samen waarna Sven Rogier richting de 16 stuurde, met een solo actie wist Rogier op de keeper af te gaan en schoot vanuit een moeilijke hoek in de korte hoek binnen, 1-3. Het momentum van CSW was volledig teniet gedaan. Toch probeerde CSW opnieuw een snelle aansluitingstreffer te maken, maar stuiten daarbij op een sterk keepende Rick Theijsmeijer. Zijn mooiste en misschien wel snelste redding ooit verrichtte hij bij een corner van CSW. De bal werd in gekopt en van dichtbij nog van richting veranderd. Maar Rick wist er op indrukwekkende wijze zijn hand tegen te krijgen en tikte de bal over. Ook pakte Rick voor de 2e keer op rij een 1 op 1 situatie. Een blessure bij Tim Weenink zorgde voor de 2e wissel, Marnix Kaashoek werd ingebracht, wat er toe leidde dat Sven op rechtsback ging spelen en Marnix voorin. Amper in het veld werd Marnix voor een leeg doel gezet door Rogier, die van links werd weggestuurd, 1-4. Hierna was het tijd voor de laatste wissel aan Ouderkerkse zijde, Marthijn de Bruijn had hard gewerkt maar kon niet zijn stempel drukken. Jeroen Wirz werd voor hem in het veld gebracht en werd de 4-3-3 omgezet in een 5-3-2. Ouderkerk hoefde niet meer en liet CSW komen om vanuit een counter nog gevaarlijk te worden. Nadat Wessel met een dribbel een vrije trap verkreeg trapte hij hem zelf op het hoofd van Marnix. De doorgekopte bal was een prooi voor de vlijmscherpe Rogier die zijn 4e maakte met een simpele schuiver in de hoek, 1-5. Bij CSW dacht men vervolgens bij een fysiek duel aan een vrije trap, maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Marnix gebruikte zijn lichaam goed en wist de bal bij Niek Visscher te krijgen. Niek had een scherpe steekpas in huis en Rogier wist de bal net voor de keeper buiten diens bereik te tikken. Hij sprintte om hem heen en aarzelde geen moment om zijn 5e binnen te schieten. Rogier werd hierdoor de onbetwiste Man van de Wedstrijd. Het geslagen CSW wist nog de 2-6 te maken, door het vochtige/mistige weer bleken de handschoenen al dan niet de bal toch erg vochtig geworden te zijn. Het veranderde niks aan het resultaat en Ouderkerk pakte voor even de koppositie over van CSW. Later bleek nr. 2 Robinhood met dezelfde cijfers als Ouderkerk gewonnen te hebben en komt hierdoor met 1 punt aan de leiding. De competitie gaat nu zijn winterstop in, tot 11 februari!!!, waarin de geblesseerde spelers weer fit kunnen worden en het 2e zijn jacht op de koppositie zal voorzetten met een thuiswedstrijd tegen AFC.

Onze dank gaat uit naar Jeffrey Koopmans en Jeroen Wirz die een fijne aanwinst waren in deze wedstrijd, hulde heren! En het is wat vroeg maar bij deze wenst het 2e iedereen alvast fijne feestdagen toe, PROOST!!!