Weer verliest Ouderkerk met grote cijfers

Na een periode van 8 wedstrijden hebben de supporters van Ouderkerk afgelopen zondag Tim Baas gekozen tot speler van de eerste periode.

De jarige Baas had zich de wedstrijd tegen buurgenoot Martinus waarschijnlijk heel anders voorgesteld dan de einduitslag van 0-5 die na 90 minuten op het bord stond.

De ploeg van v/d Horst had na het debacle van de wedstrijd tegen DWS (1-5 verlies) wat goed te maken, helaas pakte het anders uit en legde spits Ralph Jurka van Martinus, met 3 doelpunten Ouderkerk op de pijnbank .

Het was de 33e minuut als Ouderkerker Douglas in de fout gaat,door een pass in de voeten van Jurka te spelen die fraai de 0-1 op het bord zette. Enkele minuten later een tegenvaller voor Ouderkerk wanneer Friso Kaashoek geblesseerd het veld moet verlaten en wordt vervangen door de 18 jarige A junior Kai de Jong.

Enkele minuten  later werd er wederom weer niet goed verdedigd, bij een corner van Martinus, weer was het Jurka die inkopte en zijn ploeg op 0-2 zette , dit was tevens de russtand.

Op basis van het getoonde spel een terechte voorsprong voor Martinus dat fysiek sterker was en de duels wist te winnen. Ouderkerk kreeg ook kansen en zocht naar de aansluittreffer, deze lag in de 56e minuut op het hoofd van Sander Couperus, maar keeper Steven den Heeten redde met een fraaie actie zijn team.

Ouderkerk ging toch op zoek naar een doelpunt v/d Horst wisselde nog maar eens en bracht in de 57e minuut Zeegers voor de Dood, voor meer voetbal en stabiliteit op het middenveld. Maar dit kon het tij niet keren, sterker nog Martinus vergrote de voorsprong in de 72e minuut door Davind Soesan naar 0-3 en wederom in de 74e minuut Ralph Jurka naar 0-4.

Eigenlijk was het invallen van Kai de Jong het enige lichtpuntje in deze wedstrijd, net 18 jaar en een brutaal voetballertje welke fris en van elke schroom ontdaan de wedstrijd( voor de eerste keer bij de selectie) prima uitspeelde.

Een verdiende overwinning voor Martinus met als  enige smet op de wedstrijd  dat de ingevallen Niek Koning van Martinus in de laatste minuten Mitchel Melissen letterlijk uit de wedstrijd schopte en dus met rood kon vertrekken. Diezelfde Melissen werd in deze matige wedstrijd door de supporters verkozen tot man van de wedstrijd vooral door zijn tomeloze inzet.

Zondag gaat Ouderkerk op bezoek in Amsterdam bij Arsenal dat met evenveel punten ,maar een beter doelgemiddelde op de ranglijst staat. Het zal voor v/d horst puzzelen worden vanwege het aantal blessure,s dat er nu binnen de selectie sluipt.

Herman van Luijn