Verslag Zaterdag 2

29-10-2016

WV HEDW 10 – SV Ouderkerk 2                       15:15

Zaterdag de 29e van oktober mocht SV Ouderkerk 2 weer aantreden op de voetbalvelden rondom de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Ouderkerk 2 is op dit moment met een goede reeks bezig met 2 overwinningen op rij en wil daar een 3e overwinning aan toevoegen. Alle ingrediënten voor een overwinning waren aanwezig; het zonnetje scheen, de broodjes waren weer goed gesmeerd, de sfeer was goed en last but not least het inspirerende verhaal van trainer Ploeger om Ouderkerk 2 naar de maan te krijgen.

Omdat rechtsback Sven van Veenendaal een weekendje met de familie weg was, moest er gepuzzeld worden in de opstelling. Er zou verrast worden werd donderdag al gefluisterd in de wandelgangen en daar was niks van gelogen. Zelden heeft Ouderkerk met zoveel aanvallend ingestelde spelers tegelijk op het veld gestaan.

Rechtsvoor Bryan Spaan werd gepositioneerd als rechtsback en Marthijn de Bruijn ging van linksbuiten naar linkshalf waar Jeroen de Boer de positie van linksbuiten mocht invullen. 5 aanvallers tegelijk op het veld; dat moet haast wel een garantie op doelpunten zijn.

WV HEDW is geen onbekende van Ouderkerk 2, lang deden zij vorig seizoen mee om de titel maar konden deze sprint niet volhouden.

Ouderkerk 2 begon voortvarend aan de wedstrijd. De tegenstander werd al snel onder druk gezet en kwam er al snel aan de rechterkant doorheen met Floor Koelman die met een scherpe voorzet de bal voor gaf, deze was echter zo scherp dat de verdediger geen idee had wat ie met deze bal moest doen en deze maar in het eigen doel legde; 0-1.

De 0-2 volgde al snel door een schot van Thomas die de keeper niet goed weg kreeg en voor Floor een koud kunstje om de bal in het netje te leggen.

De 0-3 liet niet lang op zich wachten, na een soepele aanval hield Rogier goed overzicht en zag de opkomende Marthijn vrij lopen en hij simpel de bal langs de keeper kon schuiven.

Daarna vond de grensrechter van de tegenstander het iets te snel gaan met het scoreverloop om vervolgens Floor buitenspel te vlaggen toen hij en Rogier alleen op de keeper kwamen en Floor netjes achter Rogier bleef om de bal binnen te schuiven; onbegrijpelijk buitenspel. Daarna nog een dubieuze actie van de grensrechter dus Ouderkerk moest een andere manier verzinnen om te scoren.

Rots in de branding achterin Rudmer had daar wel een idee op. Hij kwam knap voor zijn tegenstander en stoomde op op de helft van WV HEDW om vervolgens vanaf 30 meter de bal knap over de keeper te schieten. WV kreeg meer dan genoeg kansen om Ouderkerk pijn te doen, maar hun vizier stond verre van scherp en SVO mocht van geluk spreken dat ze niet inmiddels een aantal tegengoals hadden.

WV snakte inmiddels naar de thee, maar Ouderkerk vond het nog niet genoeg. Marthijn onderschepte een bal van het middenveld en kon zo doorlopen tot hun 16 om vervolgens in combinatie met Rogier de bal in de goal te leggen. Op slag van rust kreeg Ouderkerk nog een vrije trap op de middenlijn waarna Jeroen werd gesommeerd om op te letten. Na een keurige diepe bal van Marthijn nam Jeroen de bal knap aan en schoof de bal vanaf de 5 meter in de verre hoek. Met 0-6 de rust in.

Ouderkerk kwam helaas niet zo scherp uit de kleedkamer als dat ze erin waren gegaan en had aan het begin van de 2e helft veel moeite met de tegenstander. Een klein foutje van Rudmer leidde de 1-6 in van WV HEDW.

Daarna vond trainer Ploeger het tijd om frisse krachten erin te brengen. Eerst werd Tim ingebracht voor Jeroen, waarna gelegenheidsback Bryan, die overigens sterk speelde op de rechtsback (dé ontdekking van het seizoen?!), naar linksbuiten ging en daarna werd Niek erin gebracht voor Bryan. Al snel liet Niek zich zien met een strakke lage voorzet op Rogier die de bal alleen nog maar hoefde aan te raken.

Snel daarna viel de 2-7 van WV nadat middenvelders en verdedigers niet kort genoeg verdedigden en de aanvaller de bal in de korte hoek kon schieten.

De 2-8 viel aan het einde van de wedstrijd toen Ouderkerk een corner kreeg. Mede door de laagstaande zon kon de keeper niet veel zien en kon Thomas de corner van Marthijn klaarleggen voor Rogier die de bal de laatste knik hoefde te geven.

Een goede overwinning van Ouderkerk 2, zeker op basis van de 1e helft waar er goed gevoetbald werd. De 2e helft bied zeker nog ruimte voor verbetering en daar kan deze week weer hard op getraind worden.

Zaterdag staat de volgende wedstrijd tegen De Vecht op het programma om 11:30 in Loenen aan de Vecht!