‘Zondag 4 recht de rug en verslaat Sporting Martinus met zevenklapper’

Ondanks het interlandweekend moest Zondag 4 gek genoeg gewoon spelen dit weekend. Er werd aangetreden tegen de nummer laatst, Sporting Martinus. Na de nederlaag van vorige week en de week daarvoor, waren we eigenlijk wel weer toe aan een overwinning. Met opnieuw twaalf man sterk en Sem aan het roer, moest dit klusje worden geklaard tegen de rode lantaarndragers. Opnieuw een karrenvracht aan afwezigen, waaronder de geblesseerde Ro-G Beats. Hij zei dat hij wel kwam kijken, maar hij schitterde in afwezigheid. Hij heeft blijkbaar sinds kort op zondag een bijbaantje als stadsgids (voor Ecuadoraanse vrouwen?). Verder was opnieuw Thijs de Dood een van de grote afwezigen. Hij wacht nog steeds op zijn competitiedebuut bij Zondag 4. Ten opzichte van vorige week waren Rohen en Donny er gelukkig wel weer bij! En Etienne had de tas tegen alle verwachtingen in keurig meegenomen. Onze geblesseerde, maar altijd vrolijke manstopper had zelfs zijn goedlachse moeder Joke meegenomen om het elftal aan te moedigen. Het kon eigenlijk niet fout gaan.

Na eerdere berichtgevingen over kunstgras en de daarbij horende (mogelijke) dreiging voor de volksgezondheid, klonk er een zucht van opluchting binnen het team toen we zagen dat er op het gras van veld 2 moest worden gespeeld. Misschien dat dit net voor dat beetje rust zorgde binnen de ploeg, want de wedstrijd werd vanaf minuut 1 gecontroleerd. Het was veteraan Elmer die de hoofdrol in de eerste helft op zich nam. Tweemaal dook hij op bij de tweede paal, na twee prima aanvallen. Vooral de tweede goal was prachtig. Na een mooie aanval over de rechterkant via de tandem Dion-Donny, werd de bal door de laatste van de twee perfect voorgegeven. Na deze doelpunten maakte Elmer zijn hattrick compleet na een rommelactie keurig af te ronden. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar omdat ik het vizier niet op scherp had, bleef het bij 3 doelpunten. Martinus was ook niet ongevaarlijk. Dankzij twee knappe saves van Quinni hielden we ‘de nul’. Er was weinig reden tot klagen in de rust. Score uitbouwen en de boel achterin dichthouden was het devies.
Het tempo werd iets teruggeschroefd, maar de kansen bleven komen. Dit zorgde ervoor dat zelfs Joost op schot kwam. Onze hardwerkende controlerende middenvelder maakt niet vaak doelpunten, maar ditmaal was hij drie maal trefzeker(!). Elmer presteerde het om er nog eentje in te schoppen en zijn zijn dagtotaal op 4 te brengen. Tussendoor scoorde Martinus helaas nog wel een keertje, waardoor Quinni dus niet ‘de nul’ hield. Maar dat was dan ook het enige smetje op de wedstrijd.

Door de 7-1 overwinning zijn we naar de 5e plaats gestegen, met een puntentotaal van 7 (na 5 wedstrijden). Hopelijk is deze overwinning een opzet voor een lange reeks overwinningen. Laten we ook hopen dat de ziekenboeg langzaam leeg zal lopen en dat er minder uitjes en familieweekendjes worden ingepland op zondag, zodat we de komende wedstrijden weer op volle oorlogssterkte kunnen aantreden. Volgende week spelen we om 12:45 uit bij Buitenveldert 6 aan de Gustav Mahlerlaan 2009 op de Zuid-as. Heeft u volgende week zondag rond dat tijdstip werkelijk helemaal niks te doen? Kom dan vooral kijken! We kunnen de support ook in uitwedstrijden erg goed gebruiken. Tot dan!

X Beuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.