Eindelijk wint Ouderkerk van Diemen

Al 15 eerdere ontmoetingen, tussen Ouderkerk en Diemen, was Ouderkerk er niet in geslaagd een overwinning binnen te slepen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de 90 jarige ,bekende Ouderkerker, Cor Backer in het zonnetje gezet. Dit vanwege het feit dat hij afgelopen augustus 75 jaar lid was van eerst NEA en na de fusie het huidige sv Ouderkerk.

Sv Diemen mist in vergelijking met vorige seizoen een aantal zeer bepalende spelers en is daardoor verzwakt aan dit seizoen begonnen. Dit blijkt ook uit de stand waar de club op een laatste plaats staat met 1 punt. Trainer Lex van der Horst had dan ook na de wedstrijd een lekker gevoel omdat deze keer de 3 punten in Ouderkerk bleven en vond dit een zakelijke overwinning hij gaf zijn ploeg een compliment voor de strijd en vechtlust die de spelers op de mat legden. Van goed voetbal was niet altijd sprake maar dat werd gecompenseerd met inzet.

Het was in de 16e minuut dat Friso Kaashoek na prima voorbereidend werk van Levi Piqué de verdiende 1-0 op het bord zette. Ouderkerk drong verder aan en dat resulteerde in de 35e minuut door een fraaie goal van Sander Couperus 2-0. Twee minuten later was het keeper de Jong die met een prima redding Diemen van de aansluittreffer afhield, en zo ging Ouderkerk met een 2-0 russtand aan de thee. De tweede helft het zelfde spelbeeld als de eerste, Ouderkerk speelde op de helft van Diemen, maar kende ook een periode van achteruit voetballen en de ploeg zakte in. Hierdoor kon Diemen toch een aantal keren gevaarlijk worden. Maar een sterk optreden van keeper de Jong die zich revancheerde na het matige optreden van de vorige week hield Ouderkerk in de wedstrijd. In de 90e minuut was het wederom Couperus die de stand op 3-0 zette en de 3 punten zijn na jaren van verlies of gelijkspel aan de wethouder Koolhaasweg gebleven.

De supporters kozen keeper Rene de Jong tot speler van de week. Zondag gaat Ouderkerk naar koploper Weesp.

Herman van Luyn

unnamed-1