‘Dolend Zondag 4 komt te kort tegen FC Amsterdam op SUUUUUUUPERRR SUNDAAAAYYYY’

Chaos en onzekerheid toen er vorige week geen verslag van Zondag 4 verscheen. Hierbij alsnog, namens de eindredactie mijn welgemeende excuses voor het ongemak.

         – Rogier

 

‘Dolend Zondag 4 komt te kort tegen FC Amsterdam op SUUUUUUUPERRR SUNDAAAAYYYY’

 

Op de vierde speelronde stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. FC Amsterdam 3 was de tegenstander. We konden lekker op de fiets. Ondanks dat wij, net als Ajax, om 12:30 speelde, hoefde de Ajax-liefhebbers binnen ons team niks te missen van de wedstrijd. De Arena lag op 200m van onze speelveld, dus alles was prima te horen. Eenmaal aangekomen op het terrein van FC Amsterdam, bleek dat de club nog in aanbouw is. Van een kantine was geen spraken en onze kleedkamer had een lichte beperking. De deur kon wel op slot, maar om nou te zeggen dat het heel veel zin had om dat te doen… (Zie foto. Voor de duidelijkheid: Joris heeft het gat niet gemaakt, het zat er al in toen wij aankwamen). Iedereen nam de tassen maar mee naar het veld. Eenmaal daar konden we met 12 man sterk aan de wedstrijd beginnen. 

 

De eerste helft was erg rommelig en er werd bij vlagen slecht gespeeld door beide teams. Ach, wat verwacht je van de vijfde klasse. Het werd al snel duidelijk dat Kevin zijn dag niet had (sorry Kev). Ik denk dat hij over de hele wedstrijd gezien drie goede aannames had en een net zo schraal aantal goede passen heeft gegeven. En dat terwijl er toch vrij veel aanvallen over zijn kant gingen. Toch hadden we onszelf op voorsprong moeten zetten. Joshua kon alleen op doel af stormen, maar was volgens mij nog nooit eerder in de buurt van het vijandelijke doel geweest. Door vertwijfeling verspeelde hij de bal. Rogier mistte een misschien wel nog grotere kans. Op aangeven van Elmer was de controle bij onze Valderrama look-a-like echter slecht. De tegenstander was daarentegen wel effectief. De enige grote kans ging er meteen in waardoor we met een 1-0 achterstand gingen rusten. 

 

Vlak voor de start van de tweede helft kwam daar ineens de altijd jolige Etienne, al zingend en schreeuwend aangefietst. Dat kwam Jacco trouwens goed uit, anders had hij de wastas namelijk mee moeten nemen. De tweede helft was ietsje beter dan de eerste helft, maar dat verschil was minimaal hoor. Het was leuker om telkens bij elk geluid wat uit de Arena kwam voor Etienne op LiveScore te kijken of er een doelpunt werd gemaakt bij Ajax-Utrecht (telkens vroeg hij: ‘’Beuk, doelpunt Ajax?’’, en dan bleek het om een gele kaart voor Utrecht te gaan ofzo). Een kwartier voor tijd sloeg bij Rogier helaas weer het noodlot toe. Voor de zoveelste keer verdraaide onze allesdoener zijn gehavend knie. Hij schrok er zelf niet eens meer van en wist meteen hoe laat het was. Niet lang daarna drongen we nog even aan op de 1-1, maar na een counter werd de deur definitief dichtgegooid door FC Amsterdam door de 2-0 over Quinni heen te schieten. In deze deur zat helaas geen gat waar we doorheen konden kruipen. Het bleef 2-0. Terecht verloren overigens. Gefeliciteerd met de overwinning Avinash en Linton!

 

Met een nog grotere waslijst aan afwezigen (Thijs de Dood, Boy, Tim de Kort, Mike, Donny, Rohen, Etienne, Sjoerd, Peert, Marco en ikzelf) was het zondag misschien wel nog moeilijker dan vorige week. Voor de komende weken/maanden en misschien wel voor altijd, komt Rogier hier nog bij. Hopen dat de geblesseerden en afwezigen snel weer terugkeren, om zodoende een sterkere selectie op de been te brengen. Ondanks de nederlaag was het natuurlijk wel gewoon SUUUUUUUPERRR SUNDAAAAYYY, dus werden er in de kantine de nodige biertjes gedronken en geat (vooral door Denis). Volgende week spelen we onze belangrijkste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Sporting Martinus 3. Komt dat allen zien! 

 

X Beuk

onbekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.