‘Buitenveldert eenvoudig opzij gezet door Zondag 4’

Op een prachtige zondag moest Zondag 4 naar de Zuidas in Amsterdam. Buitenveldert was de tegenstander. Zij hadden net zoveel punten als wij (7 punten) dus het was een wedstrijd tegen een concurrent. Ofwel, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen!
Met krap 12 man moesten we dit klusje zien te klaren. Opnieuw een waslijst aan afwezigen, ik ga ze niet eens meer allemaal opnoemen. Thijs de Dood is misschien wel de naam die het meest in het oog springt op deze lijst. Hij verkoos de uitwedstrijd van het eerste elftal tegen Bloemendaal boven de kraker op de Zuidas. Erg jammer weer. Thijs of geen Thijs, er moest gewonnen worden. De voorbereiding was, zoals zo vaak, weer weergaloos. De marathon van Amsterdam was gaande en dat zorgde bij een aantal jongens blijkbaar voor het nodige oponthoud (of waren ze nog dronken?). Uiteindelijk waren Dion, Etienne en Jesper net op tijd voor de aftrap. Ook de geblesseerde Ro-G Beats was weer aanwezig. Onze strompelende stadsgids moest de eerste helft wel weer een bevriende toerist ergens van de marathon ophalen, maar hij heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd gelukkig wel gezien.

In een redelijk troosteloze ambiance (weer weinig publiek helaas), werd er afgetrapt. Na een rommelig begin van beide teams kwamen wij uit een standaard situatie op voorsprong. Uit een vrije trap van ondergetekende kon de nog wat zwalkende Dion Verboom de bal inkoppen (of was het met z’n schouder?). Dit recept werd vervolgens nog een keer herhaald, ditmaal vanaf de andere kant van het veld, nu met een corner. Dion zijn kopbal werd ditmaal door een speler van Buitenveldert onreglementair met zijn hand van de doellijn gehaald (knappe redding trouwens). Er zat voor de scheidsrechter niks anders op dan een penalty toe te kennen. De speler werd gek genoeg niet gestraft met een kaart. De penalty werd door mijzelf redelijk slecht binnen geschoten. Hierna werd de wedstrijd snel beslist. De doelpunten die vielen waren van grote schoonheid. Eerst was het Joost die Joshua met een geweldig lobje 1-op-1 met de keeper zette. Joshua faalde niet en punterde de bal keurig binnen. Daarna zette ik Elmer met ook een soort lobje met ‘buitenkantje rechts’ voor de keeper. Ook Elmer faalde niet en rondde prachtig af door de bal net op tijd over de keeper te schieten. Barcelona op de Zuidas! Zo stond het al snel 0-4. Helaas voor Quinni kregen we nog voor rust een doelpunt tegen. We bleven vervolgens doorgaan met kansen creëren. Joshua had voor rust misschien wel een hattrick moeten maken, maar hij was wat onrustig in de afronding.

De tweede helft ging eigenlijk nergens meer over. Wij speelden slordig maar kwamen niet in gevaar. Buitenveldert kon gewoon simpelweg niks uitrichten. Halverwege de tweede helft kregen we toch meer rust aan de bal en kregen we ook (grote) kansen. Deze waren in eerste instantie niet aan mijzelf, Elmer en Kevin besteed. De goed spelende Kevin was uiteindelijk de man die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Na een diepe bal was Kevin veel sneller dan zijn tegenstander. De uitkomende keeper hielp een beetje door de bal volledig te missen. Hierdoor kon Kevin de bal in een leeg doel schieten. Het bleef vervolgens 1-5.

Zonder echt goed te voetballen was de wedstrijd snel beslist (gelukkig). De concurrenten hebben nog niet heel erg geprofiteerd van onze eerdere misstappen. We staan nu 4e (10 punten). De koploper staat op 13 punten, dus het ziet er eigenlijk prima uit voor Zondag 4. Volgende week is het Amsterdam Dance Event dus zijn we lekker vrij.

X Beuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.