Zondag 4 weet tweede wedstrijd wel winnend af te sluiten

Ja dames en heren, hier zijn we weer! Vorige week was ik op vakantie en ondanks dat ik Etienne gevraagd had mijn taak eenmalig over te nemen als schrijver, heeft hij dit helaas niet gedaan. Gemiste kans Buffing, je had aan het grote publiek je schrijfkunsten kunnen tonen. Vorige week opende we het seizoen tegen Nautilus met een 4-4 gelijkspel. Een 3-0 voorsprong werd knullig uit handen gegeven. Dat moest dit weekend uit tegen FC Nederhorst anders. De dag begon goed. De spelerspassen waren zoek. Stad en land afgebeld, gezocht, iedereen nog maar een keer bellen… Het schoot zo lekker op. Ze bleken toch echt niet bij Donny in de tas te zitten. Uiteindelijk, nadat Joris er al een heel debat met de scheidsrechter op had zitten, bleken de passen toch op de club te liggen, ondanks dat Jeroen en ik daar nog hebben gezocht… Enfin, er werden foto’s van de pasjes doorgestuurd, de scheids vond het prima en wij mochten, met een kleine vertraging, de wei in!

We hadden een hoop afwezigen: Denis (tijdelijk niet speelgerechtigd), Boy (geblesseerd), Mike (werk), Rogier (Chili/Colombia), Tim de Kort (China), Jacco (turbulente zaterdagavond), Joshua (?), Sjoerd (geblesseerd), Thijs de Dood (ook geblesseerd en komt voorlopig nog uit voor een ander team) en Peert (al maanden niet gezien). We gingen desondanks vliegend van start. Onder aanvoering van de vaak afwezige en notaire laatkomer Dion Verboom, werd er in de eerste 25 minuten al de basis gelegd voor een eenvoudige overwinning. Het was FC Donny die alle drie de doelpunten en daarmee de 0-3 voorsprong voor zijn rekening nam. Na een steekpass van Dion, een corner van mijzelf en een benutte strafschop na een prachtige aanval, had Donny zijn hattrick al snel gecompleteerd. Een afstandsschot van Marco belandde helaas op de lat en ook vlak voor rust trof ikzelf de lat, na een mooie pass van Wum (Jeroen Worners). Na de rust was het spelbeeld hetzelfde, alleen deden wij het iets rustiger aan, in tegenstelling tot hun linksback. De nieuwe ‘beste vriend’ van Etienne vond het in zijn eentje nodig om in een verder vrij vriendelijke wedstrijd zich keer op keer van zijn onvriendelijkste kant te laten zien. Het was een beetje een gekkie. Ondanks het ruzie zoeken en het constante natrappen vond de scheids het allemaal wel best. Na een slordigheidje achterin werd het 1-3. Niet snel daarna werden we geholpen door de matige keeper van de tegenstander, die een corner er zelf vakkundig insloeg. Het is dat onze laatste pass vaak waardeloos was, anders hadden we de dubbele cijfers makkelijk kunnen bereiken. In de laatste seconde van de wedstrijd kregen we nog de 2-4 om de oren. Daar bleef het bij.

We zijn nog ongeslagen en dus ook dit seizoen dezelfde weg ingeslagen als het succesvolle vorige seizoen. We gaan weer voor goud! Rohen heeft zondag zijn debuut gemaakt voor het sterrenensemble van de nieuwe coach Joris Jansen. De man van glas bleef heel dit keer. Hopelijk blijft dat zo. Ook Marco Meijer, die een nagenoeg foutloze wedstrijd speelde, is tot nu toe een welkome versterking gebleken. Dan nog een speciale vermelding voor Jeroen Backer, die een uitstekende wedstrijd speelde. Well done! Volgende week spelen we thuis, om 14:00, tegen het altijd lastige AFC 8. Zet het in uw agenda! Ongetwijfeld volgens Rogier van Wieringen weer de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Komt dat zien!

X Beuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.