Wedstrijdverslag: IJburg AFC MO13-3 – Ouderkerk MO13-3

img_35831 img_35841 img_35851 img_35861

Zaterdag 17 september 2016

IJburg, 14:30 uur

Deze wedstrijd was verzet naar later op de dag, zodat we ook wissels konden regelen. Dus 14:30 uur klonk het fluitje ter start van de wedstrijd over het veld van IJburg AFC.

Zo te zien zijn we aan elkaar gewaagd. Ook bij de tegenpartij zitten een aantal grote meiden en ook tweede jaars D-speelsters. Zeker in de spits hebben ze een goed meisje die snel was en technisch aan de bal.

Uiteindelijk na 20 minuten in de eerste helft werd het 0-1 voor Ouderkerk! Een hele mooie voorzet van Daniëlle werd door Jeanny afgemaakt. Goed gezien en goed vrij gespeeld, dames.

In de laatste minuut van de eerste helft geeft Marijn een mooie assist voor het goal waar Laura staat en zij maakt het af in een 0-2 voor Ouderkerk.

De rust begint. Het weer werkt goed mee, maar het blijft warm. Even 2 liter limo achterover gieten, wat lekkers van Lars erbij en de meiden zijn happy met de 0-2 voorsprong. Nog even het board erbij en uitleggen hoe we de tweede helft ingaan. Gelijk wat wissels gedaan en de tweede helft kan beginnen, het is 15:10 uur en wij staan al klaar.

De coaches en trainer staan langs de lijn en observeren. Geven hier en daar tips. Het gebeurt nog te vaak dat sommige dames hun positie uit het oog verliezen of dat ze niet goed uitverdedigen. Goede training items voor volgende week 😉

Na 10 minuten spelen een tegen goal. Een erg mooie trap van afstand, onder de lat door, bovenin. Niet te houden voor Jeanny, die inmiddels op goal staat. 1-2 staat het en we gaan met voole kracht vooruit.

10 minuten laten door goede aanval werd een corner gecreëerd. De corner werd genomen en de keeper van de tegenpartij kwam er niet goed bij en liet de bal achter haar vallen. En daar staat Bo, verborgen opgesteld. Door een felle harde trap schopte ze de bal direct omhoog het doel in. Yes, 1-3 voor Ouderkerk.

De verdediging met Eva en Roos zit potdicht. Heerlijk om te zien hoe die dames hun rol serieus nemen en elke bal voor gaan. Top gedaan!

Jeanny loopt goed uit haar goal en redt daarmee een aantal ballen die alsnog door de verdediging komen.

Julia was er net in gewisseld in de laatste minuten en staat al voorin te wachten op de mooie voorzet. En ja hoor, ze schopt hem links onderin in het goal. De keeper stond helemaal verkeerd. 1-4 voor Ouderkerk.

Het eindsignaal klinkt! We hebben uit gewonnen en weer 3 punten nemen we mee naar huis! Nog even penalties nemen voor de fun met z’n allen om een sportieve wedstrijd af te sluiten en daarna douchen en omkleden en tevreden naar huis.

Alle chauffeurs bedankt voor jullie hulp. Volgende week weer een thuis wedstrijd, dus geen chauffeurs nodig. We moeten tegen DSOV, die de afgelopen wedstrijden sterk hebben gespeeld, dus maandag en woensdag flink trainen.

Wij kunnen dit zeker aan!

img_35881 img_35891 img_35901