Sv Ouderkerk Zat.2 – CSW Zat. 4 2-2(1-0)

“Ouderkerk verliest van zichzelf na rode kaart CSW”

De tweede wedstrijd van het seizoen zou er eentje worden die niet snel vergeten wordt in Ouderkerk. De tegenstander CSW leek het seizoen perfect gestart te zijn door thuis te winnen met 5-0, maar deze uitslag bleek op papier gezet te zijn na het niet opkomen dagen van de tegenstander. Ouderkerk had vertrouwen gehaald uit de 3-0 uitzege bij Legmeervogels. Toch was dit niet te zien in de trainen de week erna. De mentaliteit en inzet was van een laag niveau. Zelf dacht ik vooraf dat we op deze manier een pak slaag zouden krijgen, want ik ken CSW als een club die altijd goed voor de dag komt.

De eerste helft kende eigenlijk maar één hoogte punt, het doelpunt dat pas in de 42e minuut zou vallen. Ouderkerk probeerde meteen zijn eigen spel te spelen en slaagde hier de eerste kwartier in. Het volgende kwartier was CSW de betere ploeg, maar veel kansen leverde het aan beide kanten niet op. Er werd wel op doel geschoten maar gevaarlijk werd het niet. Ouderkerk dat het in het begin van dit seizoen nog zonder echte spits moet stellen had duidelijk een afmaker nodig. Ook dit keer was er een verrassing in de spits, Nicky Bartens. Terugkomend op het hoogtepunt van de eerste helft kwam de afmaker uit een verrassende hoek. Ikzelf was namelijk degene die zou scoren en dat nog wel voor een rechtsback. De bal werd van linls naar rechts verplaatst. Waar ik hem in de voeten kreeg. Al dribbelend werd ik niet aangepakt en kon ik bijna tot aan de 16 indribbelen. Bartens trok met een loopactie naar de rechts en met een steekbal ontving hij mijn bal, zelf liep ik door de 16 in naar de punt van de 5 meter. Ik kreeg een scherpe voorzet van hem die ik net genoeg van richting veranderde zodat hij langs de keeper zou gaan en in het doel. Niet goed wetende hoe met de vreugde van het scoren om te gaan zal ik vast wat gekke bekken getrokken hebben, hopend dat de goal CSW een mentale klap zou geven vlak voor rust.

In de rust werd gezegd dat we zo door moesten voetballen, want in balbezit waren we duidelijk de betere. Na rust duurde het maar 4 minuten voordat Ouderkerk het net zou vinden. Ditmaal was het spits Bartens die de keeper omspeelde en de bal in het net schoot. De assist kwam van ondergetekende, stiekem hoopte ik hiermee toch de man van de wedstrijd te worden. Zeker omdat de snelle goal CSW waarschijnlijk een tweede klap had bezorgd. Helaas zou get anders lopen, want de clubscheidsrechter van dienst floot erg in het voordeel van diens club. Zeker niet alle beslissingen waren onterecht, maar de Ouderkerkers kwamen in een aantal situaties goed weg. Dit uiteraard tot frustratie van de CSW spelers. Één van hen kon zijn woede niet de baas rond de 70e minuut en ontving de rode kaart voor natrappen. Zelfs zijn teamgenoten waren boos op hem. Dit was meteen ook het kantelpunt van de wedstrijd! In Ouderkerkse gelederen werd de overwinning al voor zeker geacht, wat resulteerde in een laatste 20 minuten die een ware wanvertoning zouden zijn. CSW zou de stand gelijk trekken met twee goals die enigszins wat fortuinlijk ontstonden. Na de 2-2 ging Ouderkerk wel opzoek naar de winnende, maar wilde dit zo graag dat in de slotfase alle middelen werden aangegrepen. Wat resulteerde in een einde met een knal. In de laatste minuut was het Bryan die zijn balverlies zo graag wilde goed maken dat hij zeer fysiek in kwam op zijn tegenstander. Deze was daar niet van gediend wat leidde tot een opstootje, beide spelers ontvingen de rode kaart en de scheidsrechter maakte per direct een einde aan de wedstrijd. Zelfs na het laatste fluitsignaal moesten de gemoederen gesust worden in beide kampen.

Dinsdag jl. werd met het team voor de training gesproken over de laatste 20 minuten. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt en er werd twee keer met veel inzet getraind. Dit hopen we natuurlijk terug te zien in de uitslag a.s. zaterdag uit bij AFC.

Sven van Veenendaal