NFC JO11-1 – SVO JO11-2

Op de zomerse zaterdag 10 september vertrokken er 7 spelers van de Eo11-2 om half 10 voor de eerste competitiewedstrijd; uit tegen NFC in Amstelveen.  Thijs en Levi konden er helaas niet bij zijn ivm resp. zeilwedstrijd en blessure.

Aangekomen in Amstelveen bleek ook Matsen geblesseerd te zijn. Gelukkig was Oliver, zijn al warm gespeelde broertje, bereid om mee te spelen met de grote jongens zodat we toch 7 – 7 konden spelen. Nou ja, eigenlijk 7 tegen 15, want de tegenstander had een eindeloze hoeveelheid wisselspelers, daarover later meer.

Na wat vertraging ging de wedstrijd goed van start met Floris op keep, Sem en Loek in de verdediging, onze jonge sterspeler Oliver in het middenveld, Otto spits en Thijmen en Feijo links- en rechtsvoor. Ook dit keer was trainer Freek weer aanwezig voor de tactische aanwijzingen vanaf de zijlijn. De jongens hadden er, ondanks het ontbreken van wissels veel zin in. Na een aantal speelminuten maakte Thijmen vanuit een vrije trap het eerste doelpunt van de wedstrijd en van de EO11-2 van dit seizoen. Er werd goed samen gespeeld en er waren redelijk wat kansen voor Ouderkerk, waaronder een mooi schot op doel van Feijo en een aantal corners. Ook NFC kreeg een paar kansen maar met goede reddingen van Floris kon voorkomen worden dat het gelijk werd. Helaas lukte het NFC toen toch om door de bijna ondoordringbare verdediging van Sem en Loek te komen en scoorde zo de 1-1. Inmiddels werden de hoofden van de SVO spelers steeds roder door de oplopende temperaturen. Ze gaven echter niet op en bleven goed doorvoetballen, maar konden de 2-1 helaas niet voorkomen. De spelers van de tegenstanders vertoonden vrijwel geen oververhittingsverschijnselen, maar zij werden dan ook allemaal aan de lopende band gewisseld – aangezien het merendeel van de spelers langs de lijn stond (8 wissels!). Vlak voor rust zorgde Feijo met een prachtige goal uit een voorzet van Thijmen voor de 2-2.

In de tweede helft hielden onze jongens goed stand tegen de nog altijd fitte, frisse en continue wisselende tegenstanders. Ze bleven goed samen spelen, creëerden kansen die net niet tot doelpunten leidden en gaven niet op. Helaas was het toen toch ineens 3-2.

De meegereisde SVO supporters vroegen zich af hoe het zit met de regels voor de grootte van de voetbalteams en of er geen regels opgesteld moeten worden voor het wisselen. We waren er allemaal van overtuigd dat de wedstrijd anders was verlopen als de beide teams van vergelijkbare grootte waren…

 

Jongens, wat hebben jullie goed gespeeld! En Oliver, supergoed dat je twee wedstrijden achter elkaar kon spelen en wat een geweldig debuut maakte je in de Eo11-2! Hopelijk is het team volgende week weer op volle sterkte zodat we de eerste punten kunnen pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.