Legmeervogels Zat. 2 – Sv Ouderkerk Zat. 2 0-3(0-1)

Na een lange zomer is de tijd aangebroken om weer voor de punten te spelen. Het 2e elftal moest om 15.00 aantreden op sportpark Randhoorn. De ploeg van Ron Ploeger heeft in de zomer wat veranderingen ondergaan, maar gelukkig stond eraan de basis van deze wedstrijd een groep met bekende gezichten. Hans Hein Braaksma onder de lat, Wessel van Vliet en Sven van Veenendaal vonden we in de defensie terug. Het middenveld met sterkhouders Thomas van der Linden, Sandy Sukrisno en Niek Visscher is nog geheel intact en voorin de bekende gezichten Bryan Spaan en Marthijn de Bruijn. Laatst genoemde moest deze wedstrijd broer Rogier missen. De topscorer van vorige seizoen moest zich aansluiten bij het 1e elftal.

Het tweede werd uit de beker gehaald vanwege personele problemen, blessures en vakanties gooide roet in het eten voor coach Ploeger. Die veel mannen moest afstaan aan het eerste elftal voor hun beker wedstrijden. Hierdoor werd de eerste competitie wedstrijd meteen een graadmeter om te zien waar het team staat. Vanuit de jeugd zijn er jongens naar de zaterdag selectie gekomen, zoals Tim Weenink die vandaag de linksback positie zeer knap invulling gaf als rechtsbenige speler.

In het begin van de wedstrijd was het zoeken aan beide kanten, waar liggen de mogelijkheden bij de tegenstander? Legmeervogels probeerde het met de lange bal, die verlengd moest worden zodat één van de spitsen vrij zou komen achter de defensie. Dit lukte bijna een aantal keer, maar Ouderkerk wist er een antwoord op te geven. Bij één van de aanvallen leek de bal in de kruising te zeilen, maar met een uiterste inspanning wist Wessel van Vliet dit te voorkomen. Ondertussen had Ouderkerk ook wat aanvallen op de mat gelegd, maar had in de afronding geen geluk. De scheidsrechter van vandaag verdient een compliment voor zijn werk in deze wedstrijd, al zal de tegenstander daar toch iets anders over denken. Na een half uur spelen kreeg Ouderkerk links buiten de 16 een vrije trap. Niek Visscher bracht de bal in de 16 bij de tweede paal, daar werd hij terug gekopt in de voeten van Marthijn de Bruijn. Marthijn kapte zijn directe tegenstander uit, maar zijn inzet werd van dichtbij gekeerd. De bal belandde midden in de vijf meter, Thomas van der Linden was er als eerste bij en schoot zonder twijfel de bal hard in de touwen, 0-1. Beide elftallen probeerden nog wat te forceren maar slaagde er niet in voor rust.

Voetballend was Ouderkerk in de eerste helft de betere, maar het moest waken voor de counter/lange bal van Legmeervogels. Het beeld veranderde niet in de tweede helft. Al had Ouderkerk geluk vlak na rust, een inzet van Legmeervogels belandde op de lat en bij het uitverdedigen kwam de bal weer voor een aanvallende voet. De tweede inzet ging maar net naast. Hierna was het Ouderkerk dat de aanval koos. Een rode kaart werd getrokken door de scheidsrechter nadat Marthijn werd neergetrokken alleen op de keeper af. De scheidsrechter moest wel ondanks het protest van Legmeervogels. Achter de vrije trap ging Thomas staan. Hij schoot hem naar de lange hoek en door een vervelende stuit in het schoot verkeek de keeper zich, 0-2. De derde goal was wat je noemt een “Lucky.” Marthijn werd over links weggestuurd en zijn voorzet voor bij de tweede paal raakte de binnenkant van de paal! Mede door de wind kwam de bal niet bij een medespeler maar vloog er direct in. De einduitslag was bereikt, al had deze ook zomaar het dubbele kunnen zijn. Gelegenheidsspits Michael had het vizier niet helemaal goed staan en miste wat kansen die volgens andere niet te missen waren. We houden het er maar op dat hij eigenlijk een verdediger is.

Nog even terugkomen op de Scheidsrechter, nadat Niek Visscher had gevraagd hoe lang er nog te spelen viel was zijn antwoord: “Geen idee” geweest. Waarop Niek weer antwoordde “het is wel dorstig weer, vind u niet?” Dit was het signaal voor de scheidsrechter om af te fluiten, maar dat bleek wel al in de 75ste minuut te zijn! Er werd nog geklaagd vanaf de Ouderkerkse bank, maar lang duurde dat niet. De eerste 3 punten zijn mee over de brug, volgende week komt CSW naar de Wethouder Koolhaasweg. Zij wisten met 5-0 thuis te winnen van WV-HEDW. Op naar een goede trainingsweek.