Ouderkerk MO13-3 tegen GEUZENM’MEER MO13-2

img_3564 img_3565

Zaterdag 10 september 2016, 10:00 uur

Onze eerste wedstrijd thuis! Twee nieuwe leiders kregen gelijk een vuurdoop. Wedstrijdformulier invullen, scheidsrechter regelen, limo in de pauze en wat al niet meer! En toch verliep het eigenlijk erg soepel.

Voor de eerste helft van de wedstrijd hebben we Khalid (Trainer van Ouderkerk VR1) kunnen strikken. We werden gelijk geconfronteerd met de regels die gelden als scheidsrechter. Iedereen werd netjes opgelijnd bij de middenstip en de pasjes werden gecontroleerd. Daarna wenste de scheids iedereen een leuke wedstrijd en werden er handjes geschut tussen alle speelsters en de leiders. De wedstrijd kon beginnen.

Het fluitsignaal klonk en gelijk werd de aanval ingezet. Na 10 minuten scoorde Roosmarijn met een heerlijke harde trap het doel, 1-0. Hard gejuig klonk over het veld. Julia was super aan het verdedigen en deed dat net even te enthousiast. We kregen een penalty tegen, vanwege duwen in het doelgebied. Gelijk een goed leerpunt. Maar wat een mooie keeper actie van Sandrine! Ze hield het goal schoon en tikte de bal weg. Na ongeveer 15 minuten volgde het volgende doelpunt. Na een mooie voorzet frommelde Lian de bal in het doel, 2-0. En we waren nog maar net klaar met juigen en Jeanny breekt door de verdediging, nadat ze de bal gelijk al had afgepakt bij de aftrap. 3-0 staat het in de rust. Tijd voor limo, want het was goed warm.

Gaya heeft de dames even kort gesproken. Het gaat lekker! Ook de ouders waren enthousiast en positief ondersteunend.

Tweede helft is begonnen. En daar gaat Zoë! En weer een score. Het staat 4-0. De wedstrijd kan niet meer stuk. De meiden zijn enthousiast en ik verbaas mij soms echt over hun inzet en inzicht. Wat een leuke combinaties en iedereen loopt zich goed vrij. Dat gezegd hebbende is het gelijk alweer 5-0, door Jeanny. En nu begon de vermoeidheid en de warmte toe te slaan. Onze keeper Sandrine heeft al een aantal reddingen gedaan, maar een aantal goals kon ze toch helaas niet tegenhouden in de laatste minuten. Eindresultaat: 5-2 voor Ouderkerk MO13-3. En het mag gezegd worden: het is een team wat deels bestaat uit speelsters die vorige seizoenen al meededen en nieuwe speelsters, die dit seizoen voor het eerst mee doen. En wat deed iedereen het goed. En wat voornamelijk opviel was dat iedereen elkaar steunde en ook op het veld geen naar woord zeiden tegen elkaar, als het even niet mee zat. Ik zeg: Chappeau, dames!

Groetjes,

Sascha van der Laak